Ocet zwłaszcza żywy, niepasteryzowany i niefiltrowany to doskonały dodatek o wszechstronnym zastosowaniu. Z pewnością do gotowania, konserwowania, przygotowywania sałatek, marynat itp. Ale również do popijania przed lub tuż po posiłkach. Z wodą, sokiem, ostudzoną herbatką ziołową lub owocową itp. Jako składnik porannego lub potreningowego smoothie. Do zażywania przy uporczywych dolegliwościach. A także do smarowania, płukania i okładów. Każdy znajdzie odpowiednie dla siebie zastosowanie. Znane ze swoich właściwości octy jabłkowe są już od kilku lat obecne w świadomości Polaków. Czy podobny sukces odniosą również Żywe Octy z Ziół? Z całą pewnością!
mają prozdrowotne lub nawet lecznicze właściwości, ponieważ wytwarzane są z mieszanek ziół o udokumentowanych badaniami naukowymi własnościach. Dodatkowo są fermentowane na naturalnym miodzie pszczelim wielokwiatowym a nie na cukrze
są żywe: niepasteryzowane, niekonserwowane i niefiltrowane, zatem zachowują wszystkie swoje składniki
są cennymi probiotykami i wzbogacają mikrobiotę jelitową. Nie są zaszczepiane jednym szczepem bakterii startowych, a poddawane są tzw. dzikiej fermentacji dzięki obecnym w otoczeniu dzikim drożdżom i bakteriom
octy produkuje się tradycyjną, powolną metodą zwaną „orleańską
zioła, z których warzone są octy zebrane zostały z dzikich, czystych, ekologicznych obszarów Żuław i Powiśla
stosuje się bardzo silne koncentracje ziół: łyżeczka octu odpowiada szklance naparu ziołowego
octy wzbogacone są w naturalny krzem i inne niezbędne mikroelementy poprzez warzenie ich wraz ze skałami krzemianowymi
cały proces opiera się na wiedzy i wieloletnim doświadczeniu. Producenci mają wykształcenie dietetyczne, chemiczne, biotechnologiczne, mikrobiologiczne, a także uprawnienia zielarza fitoterapeuty.
UWAGA: Ogłaszamy przerwę wakacyjną od 23 lipca do 06 sierpnia. Wszystkie zlecenia złożone i opłacone po 21 lipca do godziny 12:00 będą realizowane w kolejności składania od 07 sierpnia. Odrzuć