Syropy
Poprawiają odporność i podkręcają odpowiednio smak niektórych potraw. Pozwalają także skutecznie wyeliminować z naszej diety szkodliwy biały cukier, dla którego mogą być idealnym zamiennikiem. Dostępna w sklepie internetowym PoleNaStole szeroka gama syropów owocowych to niepowtarzalny aromat kawy i herbaty czy znakomity smak polanych nimi naleśników. Syropy rozgrzewające i podnoszące odporność Niższe temperatury i sezon na przeziębienia powodują, że staramy się włączyć do naszej diety produkty zawierające odpowiednie dawki witamin oraz minerałów, które pozwolą poradzić sobie z chrypką czy katarem. Najwięcej znajdziemy ich w owocach, takich jak żurawina, dzika róża czy cytryny, które w czystej postaci rzadko są jednak przez nas spożywane na co dzień. Dobrym wyborem będą syropy sporządzane z naturalnych owoców - prawdziwa bomba witaminowa, jak kojarzący się z dzieciństwem syrop z malin czy połączenie syropu z czarnej porzeczki z imbirem i limonką, dodającymi jej niezwykłego, głębokiego, a zarazem odświeżającego smaku. Syrop korzenny – Iskierka Dziadunia – to z kolei potężna dawka słodkiej energii, uzyskana dzięki połączeniu miodu wielokwiatowego z imbirem, cynamonem, goździkami i sokiem z cytryny. Syropy owocowe można dodać do herbaty, grzanego wina lub piwa albo serwować z naparami ziołowymi, dbając jednocześnie o odpowiednie nawadnianie organizmu, szczególnie istotne w czasie przeziębienia lub innej infekcji. Smakowe syropy do napojów Syropy owocowe to jednak nie tylko napoje na jesienno-zimową porę. Zaskakujący świeżością syrop miętowy będzie idealny jako syrop do drinków, gotowa baza do sporządzanej w domu nalewki i jako chłodzący dodatek do wody w letnie dni. Syrop powstający z zagęszczonego soku z agawy, jest dobrym zamiennikiem tradycyjnego białego cukru. Można dodawać go do herbaty i kawy, domowych wypieków czy wykorzystać jako polewę do gofrów, naleśników i lodów. A jako syrop do kawy warto wykorzystać sos daktylowy. Wyjątkowo esencjonalny produkt oferowany w sklepie PoleNaStole.pl swoją słodycz zawdzięcza wyłącznie wykorzystaniu suszonych owoców palmy daktylowej pochodzących z Dalekiego Wschodu.