Na Przeziębienia Ocet Halny Ziołowy Fermentowany na Miodzie 250ml

Na Przeziębienia Ocet Halny Ziołowy Fermentowany na Miodzie 250ml

85,00 

Ostatnie sztuki. Kup teraz!

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Opis Produktu

Dlaczego octy EkoAnka są tak wyjątkowe?

  • mają prozdrowotne lub nawet lecznicze właściwości, ponieważ wytwarzane są z mieszanek ziół o udokumentowanych badaniami naukowymi własnościach. Dodatkowo są fermentowane na naturalnym miodzie pszczelim wielokwiatowym a nie na cukrze
  • są żywe: niepasteryzowane, niekonserwowane i niefiltrowane, zatem zachowują wszystkie swoje składniki
  • są cennymi probiotykami i wzbogacają mikrobiotę jelitową. Nie są zaszczepiane jednym szczepem bakterii startowych, a poddawane są tzw. dzikiej fermentacji dzięki obecnym w otoczeniu dzikim drożdżom i bakteriom
  • octy produkuje się tradycyjną, powolną metodą zwaną „orleańską
  • zioła, z których warzone są octy zebrane zostały z dzikich, czystych, ekologicznych obszarów Żuław i Powiśla
  • stosuje się bardzo silne koncentracje ziół: łyżeczka octu odpowiada szklance naparu ziołowego
  • octy wzbogacone są w naturalny krzem i inne niezbędne mikroelementy poprzez warzenie ich wraz ze skałami krzemianowymi
  • cały proces opiera się na wiedzy i wieloletnim doświadczeniu. Producenci mają wykształcenie dietetyczne, chemiczne, biotechnologiczne, mikrobiologiczne, a także uprawnienia zielarza fitoterapeuty.

 

Ocet „Halny” – na infekcje górnych dróg oddechowych

Opis i stosowanie: ocet polecany na nawracające przeziębienia, kaszel, katar, nieżyty gardła i krtani,  anginę,  choroby i grzybice śluzówki jamy ustnej. Powinien być stosowany w ilości po 1 łyżce stołowej octu rozcieńczonej wodą lub sokiem, po posiłku (2-3 razy dziennie).

Przeciwwskazania: ocet „Halny” zawiera skuteczne polskie zioła, nie wywołujące niepożądanych objawów ubocznych ani nie wchodzące w interakcje z lekami.

Skład: mieszanka zawiera osobno przefermentowane na miodzie i  następnie zmieszane w odpowiednich proporcjach octy z ziół, które mają działanie przeciwbakteryjne, osłaniające i przeciwkaszlowe:

Podbiał

Ma działanie osłaniające, powlekające, ochronne, przeciwkaszlowe, wykrztuśne, przeciwzapalne, antyseptyczne, rozkurczowe na miocyty gładkie, odkażające.

Zastosowanie: stany zapalne układu oddechowego; kaszel; przeziębienie, stany skurczowe dróg oddechowych na tle alergii i infekcji; grypa; astma. Pobudza wentylację płuc.

Tymianek

Stosowany przy kaszlu, chrypce i przeziębieniu. Uśmierza kaszel napadowy (przy astmie lub przewlekłym nieżycie oskrzeli uwarunkowanych rozedmą płuc).

Oregano

Ma właściwości przeciwgrzybicze, przeciwpasożytnicze, przeciwbakteryjne, wykrztuśne, moczopędne i rozgrzewające. Oregano podawane jest przy zaburzeniach trawiennych, przeziębieniu, chorobach zakaźnych, reumatyzmie, zapaleniu oskrzeli i gardła, zapaleniu zatok i kaszlu.

Kwiat lipy

Wzmaga wydzielanie potu, szczególnie w przebiegu gorączki. Śluzy zawarte w naparze działają osłaniająco, zmiękczająco, przeciwkaszlowo i łagodząco na podrażnienia błony śluzowej przewodu pokarmowego i gardła.

Pędy sosny

Stosuje się na choroby zakaźne, przeziębienie, osłabienie w okresie zimowo-jesiennym, kaszel, chrypka, zapalenie oskrzeli i zatok; spadek odporności na zakażenia, miażdżyca, choroby autoimmunologiczne (wspomagająco).

Dodatkowe informacje: składniki czynne miodu użytego do fermentacji mają własności bakteriobójcze i gojące co przyspiesza proces leczenia.

W składzie, w zależności od aktualnej dostępności ziół w przyrodzie w mieszance może być zastosowany zastępczo igły świerku, tatarak, szałwia.

Użyte zioła zawierają różne składniki czynne różniące się sposobem oddziaływania na organizm, dlatego ich łączne użycie daje efekt synergistyczny (wzmacniający) to znaczy że ich łączne użycie jest bardziej efektywne niż efekty stosowania sumy pojedynczych ziół.

Wszystkie użyte do wykonania mieszanki zioła są przez nas własnoręcznie uprawiane lub zbierane z czystych, dzikich terenów oraz przetwarzane ręcznie metodą fermentacji dzikiej, bez pasteryzacji ani żadnych dodatków, co sprawia, że produkt ma własności probiotyczne

Podane własności ziół, mieszanek ziołowych, miodów i octów nie stanowią porady medycznej, ani opinii farmaceuty lub dietetyka dostosowanej do indywidualnej sytuacji pytającego. Uzyskane informacje stanowią jedynie generalne, oparte na badaniach naukowych i wiarygodnych źródłach wskazania, które nie mogą stanowić wyłącznej podstawy do stosowania określonej terapii, zmiany nawyków, dawkowania produktów leczniczych, itp. Przed podjęciem jakichkolwiek działań mających wpływ na życie, zdrowie lub samopoczucie należy skontaktować się z lekarzem lub innym specjalistą, w celu otrzymania zindywidualizowanej porady. Oferowany produkt nie jest lekiem ani suplementem diety, jest on produktem spożywczym zaprojektowanym, skomponowanym i wyprodukowanym do standardowych zastosowań kulinarnych a własności ziół, mikroorganizmów fermentacyjnych, miodów i innych substancji naturalnie obecnych w produkcie stanowią jego uboczną a nie zamierzoną wartość dodaną.

Składniki

mieszanka zawiera osobno przefermentowane na miodzie i  następnie zmieszane w odpowiednich proporcjach octy z ziół, które mają działanie przeciwbakteryjne, osłaniające i przeciwkaszlowe:
Podbiał, Tymianek, Oregano, Kwiat Lipy, Pędy sosny