Na Zmęczone Oczy Ocet Sokole Oko Ziołowy Fermentowany na Miodzie 250ml
Dlaczego octy EkoAnka są tak wyjątkowe?
- mają prozdrowotne lub nawet lecznicze właściwości, ponieważ wytwarzane są z mieszanek ziół o udokumentowanych badaniami naukowymi własnościach. Dodatkowo są fermentowane na naturalnym miodzie pszczelim wielokwiatowym a nie na cukrze
- są żywe: niepasteryzowane, niekonserwowane i niefiltrowane, zatem zachowują wszystkie swoje składniki
- są cennymi probiotykami i wzbogacają mikrobiotę jelitową. Nie są zaszczepiane jednym szczepem bakterii startowych, a poddawane są tzw. dzikiej fermentacji dzięki obecnym w otoczeniu dzikim drożdżom i bakteriom
- octy produkuje się tradycyjną, powolną metodą zwaną „orleańską
- zioła, z których warzone są octy zebrane zostały z dzikich, czystych, ekologicznych obszarów Żuław i Powiśla
- stosuje się bardzo silne koncentracje ziół: łyżeczka octu odpowiada szklance naparu ziołowego
- octy wzbogacone są w naturalny krzem i inne niezbędne mikroelementy poprzez warzenie ich wraz ze skałami krzemianowymi
- cały proces opiera się na wiedzy i wieloletnim doświadczeniu. Producenci mają wykształcenie dietetyczne, chemiczne, biotechnologiczne, mikrobiologiczne, a także uprawnienia zielarza fitoterapeuty.
Opis i stosowanie
Ocet Sokole Oko Ziołowy Fermentowany na Miodzie 250ml został wykonany m.in. z aksamitki, kurkumy, owocu leśnej borówki czernicy – pomoże zachować dobry wzrok.
Ocet Sokole Oko jest wytwarzany w małych partiach i zawiera osobno przefermentowane na miodzie, a następnie zmieszane w odpowiednich proporcjach octy o działaniu ukierunkowanym na utrzymanie ostrości wzroku i zapobieganie zmęczeniu oczu.
Powinien być stosowany po 1 łyżce stołowej octu rozcieńczonej w co najmniej połowie szklanki wody lub soku. Najlepiej ok. 30 minut przed posiłkiem (3 razy dziennie).
Przeciwwskazania
Ocet „Sokole Oko” zawiera skuteczne polskie zioła, w zalecanych dawkach nie wywołujące niepożądanych objawów ubocznych ani nie wchodzące w interakcje z lekami.
Dodatkowe informacje
Żywe bakterie probiotyczne oraz krótkołańcuchowe kwasy organiczne powstające podczas fermentacji octowej stwarzają w żołądku niekorzystne środowisko do rozwoju Helicobacter oraz regulują pH soku żołądkowego.
Składniki czynne miodu użytego do fermentacji mają własności bakteriobójcze, immunostymulujące i gojące co przyspiesza proces leczenia.
W składzie, w zależności od aktualnej dostępności ziół w przyrodzie w mieszance może być zastosowany zastępczo tymianek, kwiat lipy, bluszczyk kurdybanek.
Użyte zioła zawierają różne składniki czynne różniące się sposobem oddziaływania na organizm, dlatego ich łączne użycie daje efekt synergiczny (wzmacniający). A to oznacza, że ich łączne użycie jest bardziej efektywne niż wynik stosowania każdego z tych ziół oddzielnie.
Wszystkie użyte do wykonania mieszanki zioła są przez wytwórców własnoręcznie uprawiane lub zbierane z czystych, dzikich terenów oraz przetwarzane ręcznie metodą fermentacji dzikiej, bez pasteryzacji ani żadnych dodatków, co sprawia, że produkt ma własności probiotyczne.
Uwagi ogólne
Ocet jest produktem spożywczym stosowanym od tysiącleci, a bezpieczeństwo jego stosowania w zalecanych dawkach jest potwierdzone badaniami naukowymi. Żywy ocet nie jest suplementem diety ani lekiem a opisane działania lecznicze są przypisane do poszczególnych składników i oparte na przytoczonych badaniach naukowych. Ocet rzemieślniczy należy do żywności funkcjonalnej. Jeżeli chcesz traktować ten ocet w celach leczniczych skonsultuj się ze swoim Lekarzem.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.