Na Dnę Moczanową Ocet Od Siedmiu Boleści Ziołowy Fermentowany na Miodzie 250ml

Na Dnę Moczanową Ocet Od Siedmiu Boleści Ziołowy Fermentowany na Miodzie 250ml

85,00 

Ostatnie sztuki. Kup teraz!

Bez dodatku cukru
Polski produkt
Produkt naturalny
produkt rzemieślniczy

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Opis Produktu

Na Dnę Moczanową Ocet Od Siedmiu Boleści Ziołowy Fermentowany na Miodzie 250ml

Dlaczego octy EkoAnka są tak wyjątkowe?

  • mają prozdrowotne lub nawet lecznicze właściwości, ponieważ wytwarzane są z mieszanek ziół o udokumentowanych badaniami naukowymi własnościach. Dodatkowo są fermentowane na naturalnym miodzie pszczelim wielokwiatowym a nie na cukrze
  • są żywe: niepasteryzowane, niekonserwowane i niefiltrowane, zatem zachowują wszystkie swoje składniki
  • są cennymi probiotykami i wzbogacają mikrobiotę jelitową. Nie są zaszczepiane jednym szczepem bakterii startowych, a poddawane są tzw. dzikiej fermentacji dzięki obecnym w otoczeniu dzikim drożdżom i bakteriom
  • octy produkuje się tradycyjną, powolną metodą zwaną „orleańską
  • zioła, z których warzone są octy zebrane zostały z dzikich, czystych, ekologicznych obszarów Żuław i Powiśla
  • stosuje się bardzo silne koncentracje ziół: łyżeczka octu odpowiada szklance naparu ziołowego
  • octy wzbogacone są w naturalny krzem i inne niezbędne mikroelementy poprzez warzenie ich wraz ze skałami krzemianowymi
  • cały proces opiera się na wiedzy i wieloletnim doświadczeniu. Producenci mają wykształcenie dietetyczne, chemiczne, biotechnologiczne, mikrobiologiczne, a także uprawnienia zielarza fitoterapeuty.

 

Ocet Od Siedmiu Boleści Ziołowy Fermentowany na Miodzie 250ml – opis i stosowanie

Ocet „Od Siedmiu Boleści” poleca się zwłaszcza dla cierpiących na dolegliwości związane z dną moczanową oraz przy innych bólach do zastosowania zewnętrznego i wewnętrznego jest wykonany m. in. z podagrycznika, bursztynu, kurkumy, imbiru, pokrzywy.

 Ocet „Od Siedmiu Boleści” jest wytwarzany w małych partiach i zawiera osobno przefermentowane na miodzie, a  następnie zmieszane w odpowiednich proporcjach octy o działaniu ukierunkowanym na łagodzenie objawów podagry, ale także dysfunkcji stawów czy przy żylakach, a także chorobach reumatycznych, bólach stawów oraz nerwu kulszowego.

Powinien być stosowany po 1-2 łyżeczkach octu rozcieńczonej w połowie szklanki wody. Najlepiej w trakcie lub po posiłku (2 razy dziennie).

Przeciwwskazania:

Ocet „Od Siedmiu Boleści” zawiera skuteczne polskie zioła, w zalecanych dawkach nie wywołujące niepożądanych objawów ubocznych ani nie wchodzące w interakcje z lekami.

Dodatkowe informacje:

Żywe bakterie probiotyczne oraz krótkołańcuchowe kwasy organiczne powstające podczas fermentacji octowej stwarzają w żołądku niekorzystne środowisko do rozwoju Helicobacter oraz regulują pH soku żołądkowego.

Składniki czynne miodu użytego do fermentacji mają własności bakteriobójcze, immunostymulujące i gojące co przyspiesza proces leczenia.

W składzie, w zależności od aktualnej dostępności ziół w przyrodzie w mieszance może być zastosowany zastępczo tymianek, kwiat lipy, bluszczyk kurdybanek.

Użyte zioła zawierają różne składniki czynne różniące się sposobem oddziaływania na organizm, dlatego ich łączne użycie daje efekt synergiczny (wzmacniający). A to oznacza, że ich łączne użycie jest bardziej efektywne niż wynik stosowania każdego z tych ziół oddzielnie.

Wszystkie użyte do wykonania mieszanki zioła są przez wytwórców własnoręcznie uprawiane lub zbierane z czystych, dzikich terenów oraz przetwarzane ręcznie metodą fermentacji dzikiej, bez pasteryzacji ani żadnych dodatków, co sprawia, że produkt ma własności probiotyczne.

 

Uwagi ogólne:

Ocet jest produktem spożywczym stosowanym od tysiącleci, a bezpieczeństwo jego stosowania w zalecanych dawkach jest potwierdzone badaniami naukowymi. Żywy ocet nie jest suplementem diety ani lekiem a opisane działania lecznicze są przypisane do poszczególnych składników i oparte na przytoczonych badaniach naukowych. Ocet rzemieślniczy należy do żywności funkcjonalnej. Jeżeli chcesz traktować ten ocet w celach leczniczych skonsultuj się ze swoim Lekarzem.

Składniki

wierzba, podagrycznik, mniszek lekarski, sałata kompasowa, bursztyn, dzikie kultury bakterii