Na Menopauzę Ocet Babie Lato Ziołowy Fermentowany na Miodzie 250ml

Na Menopauzę Ocet Babie Lato Ziołowy Fermentowany na Miodzie 250ml

85,01 

Ostatnie sztuki. Kup teraz!

Bez dodatku cukru
Dzika Fermentacja
Niepasteryzowany
Polski produkt
Produkt naturalny
produkt rzemieślniczy
Żywy

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Zamów w ciągu
, a paczkę wyślemy jeszcze dzisiaj.

Opis Produktu

Na Menopauzę Ocet Babie Lato Ziołowy Fermentowany na Miodzie 250ml

ocet jest produktem spożywczym stosowanym od tysiącleci i bezpieczeństwo jego stosowania w zalecanych dawkach jest potwierdzone badaniami naukowymi. Ocet nie jest suplementem diety ani lekiem a opisane działania lecznicze są przypisane do poszczególnych składników i oparte na przytoczonych badaniach naukowych. Ocet rzemieślniczy należy do żywności funkcjonalnej. Jeżeli  chcesz traktować ten ocet w celach leczniczych skonsultuj się ze swoim Lekarzem.

Dlaczego octy EkoAnka są tak wyjątkowe?

  • mają prozdrowotne lub nawet lecznicze właściwości, ponieważ wytwarzane są z mieszanek ziół o udokumentowanych badaniami naukowymi własnościach. Dodatkowo są fermentowane na naturalnym miodzie pszczelim wielokwiatowym a nie na cukrze
  • są żywe: niepasteryzowane, niekonserwowane i niefiltrowane, zatem zachowują wszystkie swoje składniki
  • są cennymi probiotykami i wzbogacają mikrobiotę jelitową. Nie są zaszczepiane jednym szczepem bakterii startowych, a poddawane są tzw. dzikiej fermentacji dzięki obecnym w otoczeniu dzikim drożdżom i bakteriom
  • octy produkuje się tradycyjną, powolną metodą zwaną „orleańską
  • zioła, z których warzone są octy zebrane zostały z dzikich, czystych, ekologicznych obszarów Żuław i Powiśla
  • stosuje się bardzo silne koncentracje ziół: łyżeczka octu odpowiada szklance naparu ziołowego
  • octy wzbogacone są w naturalny krzem i inne niezbędne mikroelementy poprzez warzenie ich wraz ze skałami krzemianowymi
  • cały proces opiera się na wiedzy i wieloletnim doświadczeniu. Producenci mają wykształcenie dietetyczne, chemiczne, biotechnologiczne, mikrobiologiczne, a także uprawnienia zielarza fitoterapeuty.

Opis i stosowanie: 

Ocet „Babie Lato” to ocet polecany na złagodzenie uciążliwych objawów związanych z przekwitaniem. Ale menopauza to nie jesień a lato życia! Ach te upały… Przyroda ma swoje sposoby na te uciążliwości – koniczyna czerwona, kokorycz i głóg – to tylko niektóre zioła które tworzą ten ocet. Mieszanka ta zawiera osobno przefermentowane na miodzie i  następnie zmieszane w odpowiednich proporcjach octy z ziół. Niektóre z nich zawierają działające estrogennie izoflawony z grupy flawonoidów, które spotkać można także w nasionach soi.

Ocet ten powinien być stosowany w ilości  ok. 30 ml dziennie  (3 łyżki stołowe). Najlepiej po 1 łyżce rozcieńczonej wodą, ok. 15 – 30 min przed posiłkiem, 3 razy dziennie.  Efekty stosowania są widoczne po około kilku tygodniach regularnego stosowania.

Przeciwwskazania:

Ocet „Babie Lato” zawiera skuteczne zioła, mogące wchodzić w interakcje z lekami, jednak skład mieszanki oraz maksymalne dobowe spożycie zapewnia bezpieczeństwo podczas równoczesnego stosowania z  lekami.

Ocet nie powinien być stosowany przez:

  • kobiety ciężarne i karmiące piersią
  • dzieci do 12 roku życia
  • cierpiących na choroby hormonozależne
  • stosujących leki o działaniu antyestrogenowym

 

Dodatkowe informacje:

Składniki użytego do fermentacji miodu pszczelego oraz żywe bakterie probiotyczne wpływające bezpośrednio na mikrobiotę jelitową mają pozytywny wpływ na samopoczucie psychiczne a badania naukowe potwierdziły wpływ spożywania octu domowego na redukcję objawów złego samopoczucia.

Użyte zioła zawierają różne składniki czynne różniące się sposobem oddziaływania na organizm, dlatego ich łączne użycie daje efekt synergiczny (wzmacniający) to znaczy że ich łączne użycie jest bardziej efektywne niż wynik stosowania wszystkich tych ziół osobno.

Wszystkie użyte do wykonania mieszanki zioła są  przez producentów własnoręcznie zbierane z czystych, dzikich terenów Żuław i Powiśla. Wszystkie procesy wykonywane są ręcznie, a octy produkowane metodą fermentacji dzikiej, bez pasteryzacji ani żadnych dodatków. To właśnie sprawia, że produkt ma własności probiotyczne

 

Podane własności ziół, mieszanek ziołowych, miodów i octów nie stanowią porady medycznej, ani opinii farmaceuty lub dietetyka dostosowanej do indywidualnej sytuacji pytającego. Uzyskane informacje stanowią jedynie generalne, oparte na badaniach naukowych i wiarygodnych źródłach wskazania, które nie mogą stanowić wyłącznej podstawy do stosowania określonej terapii, zmiany nawyków, dawkowania produktów leczniczych, itp. Przed podjęciem jakichkolwiek działań mających wpływ na życie, zdrowie lub samopoczucie należy skontaktować się z lekarzem lub innym specjalistą, w celu otrzymania zindywidualizowanej porady. Oferowany produkt nie jest lekiem ani suplementem diety, jest on produktem spożywczym zaprojektowanym, skomponowanym i wyprodukowanym do standardowych zastosowań kulinarnych a własności ziół, mikroorganizmów fermentacyjnych, miodów i innych substancji naturalnie obecnych w produkcie stanowią jego uboczną a nie zamierzoną wartość dodaną.

 

Uwagi ogólne:

Ocet jest produktem spożywczym stosowanym od tysiącleci, a bezpieczeństwo jego stosowania w zalecanych dawkach jest potwierdzone badaniami naukowymi. Żywy ocet nie jest suplementem diety ani lekiem a opisane działania lecznicze są przypisane do poszczególnych składników i oparte na przytoczonych badaniach naukowych. Ocet rzemieślniczy należy do żywności funkcjonalnej. Jeżeli chcesz traktować ten ocet w celach leczniczych skonsultuj się ze swoim Lekarzem.

Składniki

melisa, koniczyna czerwona, głóg, nawłoć, żywe kultury bakterii