Na Wirusy, Bakterie i Grzyby Ocet Czterech Złodziei Ziołowy Fermentowany na Miodzie 250ml

Na Wirusy, Bakterie i Grzyby Ocet Czterech Złodziei Ziołowy Fermentowany na Miodzie 250ml

85,00 

Ostatnie sztuki. Kup teraz!

Bez dodatku cukru
Produkt naturalny
Produkt polski
produkt rzemieślniczy

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Opis Produktu

Dlaczego octy EkoAnka są tak wyjątkowe?

  • mają prozdrowotne lub nawet lecznicze właściwości, ponieważ wytwarzane są z mieszanek ziół o udokumentowanych badaniami naukowymi własnościach. Dodatkowo są fermentowane na naturalnym miodzie pszczelim wielokwiatowym a nie na cukrze
  • są żywe: niepasteryzowane, niekonserwowane i niefiltrowane, zatem zachowują wszystkie swoje składniki
  • są cennymi probiotykami i wzbogacają mikrobiotę jelitową. Nie są zaszczepiane jednym szczepem bakterii startowych, a poddawane są tzw. dzikiej fermentacji dzięki obecnym w otoczeniu dzikim drożdżom i bakteriom
  • octy produkuje się tradycyjną, powolną metodą zwaną „orleańską
  • zioła, z których warzone są octy zebrane zostały z dzikich, czystych, ekologicznych obszarów Żuław i Powiśla
  • stosuje się bardzo silne koncentracje ziół: łyżeczka octu odpowiada szklance naparu ziołowego
  • octy wzbogacone są w naturalny krzem i inne niezbędne mikroelementy poprzez warzenie ich wraz ze skałami krzemianowymi
  • cały proces opiera się na wiedzy i wieloletnim doświadczeniu. Producenci mają wykształcenie dietetyczne, chemiczne, biotechnologiczne, mikrobiologiczne, a także uprawnienia zielarza fitoterapeuty.

 

Ocet „Czerech złodziei” – na wirusy, bakterie i grzyby

Opis i stosowanie: ocet polecany na stany zapalne, przeziębienia i inne choroby bakteryjne i wirusowe, kandydozy, osłabienie organizmu. Ocet ten powinien być stosowany w ilości 10 – 30 ml dziennie  (1 do 3 łyżki stołowe) po 1 łyżce rozcieńczonej wodą lub sokiem, przed posiłkiem.*

Przeciwwskazania: ocet „Czterech złodziei” zawiera skuteczne zioła, nie wywołujące niepożądanych objawów ubocznych ani nie wchodzące w interakcje z lekami, jednak ze względu na zawartość szałwii lekarskiej nie należy stosować go przez kobiety w ciąży.*

Skład: mieszanka zawiera osobno przefermentowane na miodzie i  następnie zmieszane w odpowiednich proporcjach octy z ziół, które obniżają poziom cukru we krwi i ułatwiają utrzymanie jego prawidłowych wartości, a także wspierają metabolizm węglowodanów i tłuszczów:*

Szałwia Preparaty szałwiowe działają silnie przeciwzapalnie. Ze względu na hamowanie androgenów i silny wpływ przeciwzapalny nadaje się do leczenia przerostu gruczołu krokowego.

Wskazania: stany zapalne, nieżyty, stany skurczowe przewodu pokarmowego; stany zapalne jamy ustnej, gardła, dziąseł; stany zapalne narządów płciowych i odbytu; stany zapalne skóry i oczu. Wskazana w katarze, przeziębieniu, zapaleniu oskrzeli, gardła, krtani i grypie.*

Bylica

Bylice mają działanie przeciwrobacze, antypierwotniakowe, antybakteryjne, cytotoksyczne i poprawiające trawienie*

Lawenda jest polecana na infekcje układu oddechowego, pokarmowego i wydalniczego, ponadto zewnętrznie na zakażenia skóry.*

Mięta

Dzięki zawartości garbników i olejków eterycznych jej liście mają działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze.*

Cynamon

Kora Cynamonu dzięki olejkom w niej zawartych posiada właściwości przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybicze*

Goździki są naturalnym antyoksydantem – ich składniki ograniczają wpływ wolnych rodników, które uszkadzają komórki. Oprócz tego kwiaty goździkowca wykazują działanie antyseptyczne – likwidują stany zapalne, działają przeciwnowotworowo, przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo, wzmacniają układ odpornościowy.*

Dodatkowe informacje:

W składzie, w zależności od aktualnej dostępności ziół w przyrodzie w mieszance może być zastosowany zastępczo: cynamon, kurkuma, pędy sosny, rozmaryn, bylica

Użyte zioła zawierają różne składniki czynne różniące się sposobem oddziaływania na organizm, dlatego ich łączne użycie daje efekt synergistyczny (wzmacniający) to znaczy że ich łączne użycie jest bardziej efektywne niż efekty stosowania sumy pojedynczych ziół.*

Zioła  są macerowane w alkoholu a następnie  przetwarzane ręcznie metodą fermentacji dzikiej na naturalnym miodzie, bez pasteryzacji ani żadnych dodatków, co sprawia, że produkt ma własności probiotyczne.

*  Podane własności ziół, mieszanek ziołowych, miodów i octów nie stanowią porady medycznej, ani opinii farmaceuty lub dietetyka dostosowanej do indywidualnej sytuacji pytającego. Uzyskane informacje stanowią jedynie generalne, oparte na badaniach naukowych i wiarygodnych źródłach wskazania, które nie mogą stanowić wyłącznej podstawy do stosowania określonej terapii, zmiany nawyków, dawkowania produktów leczniczych, itp. Przed podjęciem jakichkolwiek działań mających wpływ na życie, zdrowie lub samopoczucie należy skontaktować się z lekarzem lub innym specjalistą, w celu otrzymania zindywidualizowanej porady. Oferowany produkt nie jest lekiem ani suplementem diety, jest on produktem spożywczym zaprojektowanym, skomponowanym i wyprodukowanym do standardowych zastosowań kulinarnych a własności ziół, mikroorganizmów fermentacyjnych, miodów i innych substancji naturalnie obecnych w produkcie stanowią jego uboczną a nie zamierzoną wartość dodaną.

Składniki

mieszanka zawiera osobno przefermentowane na miodzie i  następnie zmieszane w odpowiednich proporcjach octy z ziół, które obniżają poziom cukru we krwi i ułatwiają utrzymanie jego prawidłowych wartości, a także wspierają metabolizm węglowodanów i tłuszczów:
Szałwia, Bylica, Lawenda, Mięta, Cynamon, Goździki