Co do kawy wybrać zamiast mleka krowiego?

Okazuje się, że wychwalane ze względu na zawartość wapnia mleko krowie może wielu osobom nie służyć. Produkt ten zawiera wiele białek, które są potencjalnymi alergenami. Uczulenie może pojawić się niespodziewanie […]

Dziurawiec – właściwości i zastosowanie

Na łąkach, na leśnych polanach oraz polnych miedzach można latem spotkać roślinę o złocistych kwiatostanach. Tak zróżnicowane siedliska upodobał sobie dziurawiec zwyczajny. Ta niepozorna bylina wyróżnia się szerokim spektrum leczniczych […]

Morwa biała: właściwości, działanie, zastosowanie

Pochodząca oryginalnie z Azji południowo-wschodniej morwa biała zdobywa coraz większą popularność wśród osób poszukujących wsparcia w procesie odchudzania czy zmagających się z cukrzycą. Morwa biała i jej właściwości zostały do […]

Dieta a trądzik – co jeść, a czego unikać?

Trądzik – bolesne, zaczerwienione krostki na twarzy, dekolcie i plecach potrafią dokuczać nie tylko nastolatkom, ale pojawiać się także w późniejszym wieku. Poza konsultacją u dermatologa i zastosowaniem odpowiednich środków […]