Szarpana Wieprzowina w Sosie Śliwkowym 290g

Szarpana Wieprzowina w Sosie Śliwkowym 290g

41,84 

Ostatnie sztuki. Kup teraz!

Gotowe dania z Wekowni

Spróbuj również

Stracetti di Filetto Pikantna Polędwica Wołowa 290g PROMOCJA DATA PRZYDATNOŚCI DO 06/05/24

Original price was: 45,99 zł.Current price is: 35,99 zł.

Spróbuj również

Pikantne Flaki z Wołowiną 480g

32,99 

Bigos Staropolski z Wekowni w Słoiku

Spróbuj również

Bigos Staropolski 490g

33,99 

Autorski Przepis
Polski produkt
produkt rzemieślniczy

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Opis Produktu

Szarpana Wieprzowina w Sosie Śliwkowym 290g

Szarpana Wieprzowina w Sosie Śliwkowym z Wekowni to, po prostu, nowa bardzo aromatyczna wersja tego coraz popularniejszego dania. „Pulled Pork” jest, jak wiadomo, potrawą, której przygotowanie wymaga czasu i umiejętności. Przede wszystkim, trzeba ją piec długo i w niskiej temperaturze z odpowiednio dobranymi dodatkami i przyprawami. Tę wersję szarpanej wieprzowiny sporządza się, oczywiście, z łopatki wieprzowej. Jej smak to, w główniej mierze, zasługa autorskiej receptury Szefa Kuchni restauracji Bawełna. Jej oryginalny smak pochodzi głównie z połączenia słodkich śliwek, ciemnego piwa i oczywiście właściwych proporcji ziół i przypraw. Szarpaną wieprzowinę można jeść na obiad, na kanapce, wrapie lub w bułce! Porcję ze słoika możecie podzielić na kilka bardzo głodnych osób. Warto przejrzeć także lodówkę lub spiżarnię i i podać ulubione dodatki: warzywa, pikle, sosy lub kiszonki. Uczta na szybko!

Czy wiesz, że…

W Gruzji sos śliwkowy tkemali jest równie rozpowszechniony i oczywisty jak u nas ketchup? Jada się go i podaje do serów, pieczywa, mięs, ryb i innych potraw. W niemal każdym gruzińskim domu istnieje tajemny rodzinny przepis na ten sos. Bo, to akurat nie jest tajemnicą, najlepiej smakują te własne, domowe słoiczki. Ten gruziński przysmak powstaje z różnych odmian kwaśnych śliwek, głównie mirabelek i ałyczy. Ta druga odmiana, śliwa wiśniowa, zwie się po gruzińsku tkemali i to od niej pochodzi nazwa sosu. Kolejnym sekretem rodzinnych przepisów są także zioła i przyprawy. Z łąk i ogrodów zrywa się aromatyczną kolendrę, czosnek oraz dziko rosnącą miętę.

Wekownia

Wekownia to koncept rzemieślniczych weków, za którym stoi cały zespół szefów kuchni i kucharzy restauracji Grupy Bawełna. Oferuje gotowe dania dania i przetwory według tradycyjnych sprawdzonych przepisów. To co jest najważniejsze to jakość i smak.

Równie ważny, co smak jest skład! Najlepsze produkty od sprawdzonych dostawców, 100% naturalny skład i brak konserwantów. Wszystko, co najlepsze w słoikach! Gotowe dania poddawane są procesowi pasteryzacji, która pozwala wydłużyć ich termin przydatności oraz zachować walory smakowe i zapachowe.

Składniki

łopatka wieprzowa 51,9%, śliwka bez pestek 20,8%, cebula, piwo ciemne (woda, słód jęczmienny: jasny, bawarski, karmelowy i palony, chmiel, wyciąg z szyszek chmielowych, cukier), wino czerwone (zawiera siarczyny), papryka chili, cukier trzcinowy nierafinowany, masło (z mleko), sól, czosnek, oliwa z oliwek Sansa Pomace, tymianek świeży, kolendra ziarno, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny, pieprz cayenne.

Informacja dla alergików: Produkt zawiera mleko i jego pochodne oraz siarczyny.

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 1031 kJ/247 kcal
Tłuszcz 12,19g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,79g
Węglowodany 11,05g
w tym cukry 2,19g
Białko 23,17g
Sól 1,34g