Ragout z Wędzonym Boczkiem i Jabłkiem 300g

Ragout z Wędzonym Boczkiem i Jabłkiem 300g

31,99 

Ostatnie sztuki. Kup teraz!

Autorski Przepis
Bez konserwantów
Polski produkt
produkt rzemieślniczy

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Zamów w ciągu
, a paczkę wyślemy jeszcze dzisiaj.

Opis Produktu

Ragout z Wędzonym Boczkiem i Jabłkiem 300g

Ragout z Wędzonym Boczkiem i Jabłkiem 300g od Kogoota to w rzeczywistości sos na bazie wieprzowiny. Przede wszystkim są to pokaźne części odpowiednio dobranej karkówki wieprzowej uduszone w sosie na bazie Demi-Glace. Z dodatkiem aromatycznego wędzonego boczku, jabłka, czosnku i cebuli. A co więcej, także francuskiej musztardy Dijon oraz trawy żubrowej.

Ten, wywodzący się z Francji, sos gotuje się na wolnym ogniu aż przez 3 dni, aby wydobyć z niego pełnię smaku. Klasyczna potrawa nabrała doskonałego smaku, głównie dzięki połączeniu jej z sosem Demi-Glace oraz musztardą Dijon.

Podaj ragout, na przykład, na puree z dyni z kawałkami grillowanych warzyw posypane odrobiną parmezanu, świeżych ziół i grubo zmielonego pieprzu.  Z pewnością zrobi wrażenie i będzie smakować wyśmienicie!

Dobrze też komponuje się z grubym makaronem typu pappardelle oraz francuskimi kluseczkami.

Sposób przygotowania

Dania z oferty Kogoota można w prosty sposób przygotować do spożycia. Firma rekomenduje dwa szybkie sposoby. Po pierwsze możesz po prostu włożyć zamkniętą puszkę, bez papierowego opakowania, do gorącej wody na ok. 10 minut. Po tym czasie otwierasz puszkę przekładasz danie na talerz i podajesz. Kolejna metoda to po prostu podgrzewanie zawartości konserwy na patelni lub w rondlu. Po ok. 5 minutach posiłek jest gotowy. Nic trudnego!

Czy wiesz, że…

Ragout to jedno z podstawowych dań kuchni francuskiej. Jest to po prostu potrawa z pokrojonych w równe kawałki mięs lub warzyw i duszonych w wywarze. Dzielą się zwykle na ragout ciemne (ragoût à brun) i jasne (ragoût blanc). To pierwsze zwykle jest wstępnie podsmażane z dodatkiem mąki, a następnie duszone z dodatkiem wody, bulionu lub wina. A to drugie gotowane w jasnym wywarze z mięsa lub warzyw z dodatkiem ziemniaków, które zagęszczają sos. Jest to zatem znany nam wszystkim gulasz. Nawet bigos można również określić mianem ragout.

Samo określenie pochodzi od francuskiego czasownika ragoûter . I oznacza budzić/wzmacniać smak (co odnosi się do dania, a nie do osoby). Czasownik zaś utworzono od rzeczownika goût, który znaczy smak. I jest podstawą naszego rzeczownika gust!

Kogoot

Konserwy firmy Kogoot zawierają dania restauracyjne, przygotowane przez renomowanych szefów kuchni wyłącznie z naturalnych składników najwyższej jakości. Marka to koncept stawiająca na pierwszym miejscu smak, bez kompromisów. Puszki nie zawierają żadnych konserwantów., wszystko dzięki sterylizacji szczelnie zamkniętej konserwy. Do każdego dania dobierane są indywidualnie optymalne warunki. Pozwala to an zachowanie smaku i odpowiedniej konsystencji potraw.

Składniki

karkówka wieprzowa, sok z jabłek, miód kwiatowy, cebula czerwona, boczek wędzony, jabłko Szara Reneta, sos demi glace, sól, świeży czosnek, musztarda Dijon, masło, olej słonecznikowy, pieprz czarny, trawa żubrowa.

Informacja dla alergików: Produkt zawiera masło i gorczycę.

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 873 kJ/209 kcal
Tłuszcz 11g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,8g
Węglowodany 14g
w tym cukry 10g
Białko 13g
Sól 2,7g