Zupa Krupnik
Najbliższa wysyłka już za:

Zupa Krupnik

Dania Gotowe i Warzywa
Dodaj opinię
Producent:

Krupnik – tradycyjna polska zupa, do przyrządzenia której używa się z kaszy i warzyw. Krupnik Babci Zosi jest zarazem lekki i sycący, a do tego prosty w przygotowaniu. Aby zupa była jeszcze bardziej treściwa, Babcia Zosi radzi ugotować go na dwóch skrzydełkach.Sposób przygotowania:1. Zawartość obu torebek wsyp do 1 litra zimnej wody. Mieszając, doprowadą do wrzenia. 2. Następnie dodaj 1 łyżkę masła lub oleju i gotuj przez 20 minut na małym ogniu, czasem mieszając.3. Dopraw do smaku i podawaj.Rady Babci Zosi: Ta typowo polska zupa doskonale rozgrzewa i często gości na moim stole. Krupnik zawsze gotuję na dwóch skrzydełkach z kurczaka, dzięki temu jest jeszcze bardziej treściwy i sycący. Przedłużam czas gotowania zupy do 40 minut.Liczba porcji: 4 osobyCzas przygotowania: 20 minutSkład: kasza JĘCZMIENNA (min. 45%), warzywa suszone 37% (ziemniak, marchew, cebula, pasternak, SELER, czosnek, natka pietruszki, lubczyk), MLEKO w proszku odtłuszczone, sól, ekstrakt drożdżowy, pieprz czarnyWartość odżywcza w 100 ml suchego produktu: Energia – 1309 kJ/309 kcal; Tłuszcze – 1,5 g, w tym nasycone – 0,3 g; Węglowodany – 60,3 g, w tym cukry – 6,8 g; Białko – 9,7 g; Sól – 6,8 g

4,99 

Na stanie

Opis:

Krupnik – tradycyjna polska zupa, do przyrządzenia której używa się z kaszy i warzyw. Krupnik Babci Zosi jest zarazem lekki i sycący, a do tego prosty w przygotowaniu. Aby zupa była jeszcze bardziej treściwa, Babcia Zosi radzi ugotować go na dwóch skrzydełkach.

Sposób przygotowania:

1. Zawartość obu torebek wsyp do 1 litra zimnej wody. Mieszając, doprowadą do wrzenia.

2. Następnie dodaj 1 łyżkę masła lub oleju i gotuj przez 20 minut na małym ogniu, czasem mieszając.

3. Dopraw do smaku i podawaj.

Rady Babci Zosi: Ta typowo polska zupa doskonale rozgrzewa i często gości na moim stole. Krupnik zawsze gotuję na dwóch skrzydełkach z kurczaka, dzięki temu jest jeszcze bardziej treściwy i sycący. Przedłużam czas gotowania zupy do 40 minut.

Liczba porcji: 4 osoby

Czas przygotowania: 20 minut

Skład: kasza JĘCZMIENNA (min. 45%), warzywa suszone 37% (ziemniak, marchew, cebula, pasternak, SELER, czosnek, natka pietruszki, lubczyk), MLEKO w proszku odtłuszczone, sól, ekstrakt drożdżowy, pieprz czarny

Wartość odżywcza w 100 ml suchego produktu: Energia – 1309 kJ/309 kcal; Tłuszcze – 1,5 g, w tym nasycone – 0,3 g; Węglowodany –  60,3 g, w tym cukry – 6,8 g; Białko – 9,7 g; Sól – 6,8 g