Zupa z Soczewicy to ciekawa propozycja na smaczny i zdrowy obiad. Trudno będzie nie poprosić o dokładkę. Sprawdzi się zarówno na tradycyjnym stole, jak i wegetariańskim. Idealne rozwiązanie dla osób, które nie mają czasu na przygotowanie od podstaw pożywnego i pełnowartościowego posiłku.
Zupa jest szybka w przygotowaniu, a zawarte w niej składniki są pochodzenia naturalnego, więc nie zawierają sztucznych barwników czy aromatów i konserwantów.
Smaczne, zdrowe, naturalne. Nic tylko podawać do stołu.
Liczba porcji: 4 osoby
Czas przygotowania: 20 minut
Sposób przygotowania:
1. Zawartość obu torebek wsyp do 1 litra zimnej wody. Mieszając, doprowadź do wrzenia.
2. Następnie dodaj 1 łyżkę masła lub oleju i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.
3. Proponuję podawać z dodatkiem śmietany lub jogurtu naturalnego (po łyżce na talerz).
Rady Babci Zosi:
Zupę z soczewicy gotuję nieco dłużej, bo wtedy ziarenka soczewicy rozpadają się i zupa ma jedwabisty smak.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.