Makaron z pomidorami, soczewicą i bazylią
Najbliższa wysyłka już za:

Makaron z pomidorami, soczewicą i bazylią

Dania gotowe i zupy
Dodaj opinię
Producent:

6,99 

Na stanie

Opis:

MAKARON Z POMIDORAMI, SOCZEWICĄ I BAZYLIĄ

Masa netto: 180 g

SKŁADNIKI
makaron z pszenicy durum 67%, soczewica czerwona 22%, pomidor suszony 6,5%, cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), czosnek suszony, papryka chili, bazylia 0,1%.

Może zawierać: mleko, seler, gorczycę, orzechy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
WEDŁUG BABCI
1. Do 450 ml gotującej się wody wsyp zawartość opakowania, dodaj 2 łyżki oleju i pół

łyżeczki soli.
2. Gotuj na małym ogniu 12 minut, mieszając od czasu do czasu.

WEDŁUG WNUKA

  1. Do naczynia wlej 450 ml gotującej się wody, dodaj zawartość opakowania, 2 łyżki oleju i pół łyżeczki soli.
  2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 2 minuty na pełnej mocy mikrofalówki, a następnie 10 minut na 1/4 mocy.

PROPOZYCJA PODANIA

Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Żaroodporne naczynie wysmaruj olejem i przełóż do niego makaron. Zapiekaj 15 minut w 180 stopniach. Na wierzchu zapiekanki ułóż liście rukoli i pokrojone na pół pomidorki koktajlowe. Smacznego!

Tabela:

Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu

Energia

1583 kJ/ 375 kcal

Tłuszcz
w tym kwasy nasycone

2,8 g 0,6 g

Węglowodany w tym cukry

70 g 3,0 g

Białko

17 g

Sól

0,05 g