Makaron (semolinowy) fusilli BIO 500g

Makaron (semolinowy) fusilli BIO 500g

8,99 

Ostatnie sztuki. Kup teraz!

Bez dodatku cukru
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Opis produktu

Makaron (semolinowy) fusilli BIO to naturalny produkt, którego nie może zabraknąć w żadnej szafce kuchennej makaroniarza, czy wielbiciela kuchni włoskiej. Ten ekologiczny makaron został przygotowany z mąki z pszenicy durum. Sprawdzi się wyśmienicie przede wszystkim do zapiekanki, sałatki oraz zupy. Każdy miłośnik makaronu znajdzie już dla niego odpowiednie zastosowanie, żeby móc się zachwycać tym wyjątkowym smakiem. Jest to idealny zamiennik dla zwyczajnego makaronu. Jest delikatny w smaku, dzięki czemu nie bierze góry nad smakiem potrawy przygotowywanej z jego dodatkiem.

Produkt jest wegański, więc każdy smakosz może śmiało z niego korzystać. Dodatkowo został przygotowany z produktu pochodzącego z uprawy ekologicznej, więc nie znajdziemy w nim ani grama sztucznych dodatków. Czysty smak i wysoka jakość.

Sposób przygotowania:

Zagotować 1,5 l wody na 100g makaronu, osolić. Czas gotowania “al dente” to ok. 11 minut.

Składniki

Mąka z pszenicy durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 351 kcal
Tłuszcz 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 73 g
w tym cukry 3,1 g
Błonnik 2,9 g
Białko 11 g
Sól 0 g