Rolada Śląska w Tradycyjnym Sosie Własnym 300g

Rolada Śląska w Tradycyjnym Sosie Własnym 300g

40,99 

Brak w magazynie

Autorski Przepis
Bez konserwantów
Polski produkt
produkt rzemieślniczy

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Zamów w ciągu
, a paczkę wyślemy jeszcze dzisiaj.

Opis Produktu

Rolada Śląska w Tradycyjnym Sosie Własnym 300g

Rolada Śląska w Tradycyjnym Sosie Własnym 300g od Kogoota to oczywiście słynna potrawa rodem ze Śląska. W rzeczywistości jest to zawijana pieczeń wołowa nadziewana kawałkami wędzonego boczku i ogórka kiszonego. Obowiązkowo z dodatkiem musztardy sarepskiej. Skuś się na to danie, jeśli jesteś fanem tradycyjnych, wyśmienitych smaków w kuchni.

Tradycyjnie podawana bywa z gotowanymi ziemniakami i modrą kapustą. Ale równie dobrze smakować będzie z kaszą gryczaną i kiszeniakiem. Nieco egzotyki zyska jeśli podasz ją z ryżem basmati ugotowanym na sypko i kimchi.

Sposób przygotowania

Dania z oferty Kogoota można w prosty sposób przygotować do spożycia. Firma rekomenduje dwa szybkie sposoby. Po pierwsze możesz po prostu włożyć zamkniętą puszkę, bez papierowego opakowania, do gorącej wody na ok. 10 minut. Po tym czasie otwierasz puszkę przekładasz danie na talerz i podajesz. Kolejna metoda to po prostu podgrzewanie zawartości konserwy na patelni lub w rondlu. Po ok. 5 minutach posiłek jest gotowy. Nic trudnego!

Czy wiesz, że…

Rolada śląska jest potrawą znaną już od międzywojnia i niezmiennie lubianą przez śląskich i nie tylko – smakoszy. Prawdziwa rolada śląska to danie z wołowiny. Nadziewa się je wędzonym boczkiem lub słoniną oraz ogórkiem kiszonym oraz cebulą. Smaruje przed zwinięciem musztardą. Tradycyjnie z przypraw stosuje się tylko sól, pieprz, czasem również słodką oraz ostrą paprykę mieloną. Do duszenia dokłąda się jeszcze liść laurowy oraz ziele angielskie. Kiedyś potrawa weselna, potem świąteczna, z czasem stała się niemal obowiązkowym daniem na niedzielny obiad. Rosół z domowym makaronem, a na drugie rolada z modrą kapustą i kluski śląskie. Na samą myśl cieknie ślinka!

Kogoot

Konserwy firmy Kogoot zawierają dania restauracyjne, przygotowane przez renomowanych szefów kuchni wyłącznie z naturalnych składników najwyższej jakości. Marka to koncept stawiający na pierwszym miejscu smak, bez kompromisów. Puszki nie zawierają żadnych konserwantów., wszystko dzięki sterylizacji szczelnie zamkniętej konserwy. Do każdego dania dobierane są indywidualnie optymalne warunki. Pozwala to na zachowanie smaku i odpowiedniej konsystencji potraw.

Składniki

pieczeń wołowa, ogórek kiszony, boczek wędzony, świeża cebula, wino czerwone, koncentrat pomidorowy, musztarda Sarepska (woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy, ekstrakt z kurkumy), mąka kukurydziana, olej rzepakowy, majeranek suszony, liść laurowy, pieprz czarny, sól, ziele angielskie.

Informacja dla alergików: Produkt zawiera gorczycę.

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 477 kJ/114 kcal
Tłuszcz 4,7g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2g
Węglowodany 1,7g
w tym cukry 0,5g
Białko 16g
Sól 0,6g