Kasza Gryczana z Grzybami
Najbliższa wysyłka już za:

Kasza Gryczana z Grzybami

Dania Gotowe i Warzywa
Dodaj opinię
Producent:

Kasza Gryczana z Grzybami

6,49 

Na stanie

Opis:

Kasza gryczana ceniona jest od stuleci za swoje walory odżywcze. W połączeniu z grzybami smakuje wyśmienicie. Kasza gryczana często stosowana jest jako dodatek do gorących dań zarówno mięsnych, jak i wegetariańskich. Z dodatkiem zsiadłego mleka, w upalne dni jest świetnym, sycącym posiłkiem.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Według BABCI:1. Do garnka wsyp zawartość 1 torebki i pół łyżeczki soli oraz wlej 300 ml wody (1,5 objętości dania). Możesz dodać 1 łyżeczkę masła. 2. Doprowadą do wrzenia, często mieszając. 3. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 15 minut na minimalnym ogniu. Nie odkrywaj garnka! 4. Zdejmij z ognia, zamieszaj i szczelnie przykryty garnek odstaw w ciepłe miejsce na co najmniej 5 minut.5. Dopraw do smaku.

Według WNUKA:1. Do naczynia wsyp zawartość 1 torebki i pół łyżeczki soli oraz wlej 300 ml wody (1,5 objętości dania). Możesz dodać 1 łyżeczkę masła lub oleju.2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 5 minut na pełnej mocy, następnie 15 minut na pół mocy.