Fasola w Sosie Pomidorowym 440g
10,99 zł
Brak w magazynie
Dostawa
Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.
Opis Produktu
Fasola w Sosie Pomidorowym BIO to dobry pomysł na szybki obiad, lunch albo kolację. Możecie ją podawać z kaszą jaglaną a także ryżem. Spróbujcie przyrządzić ją po angielsku: zwyczajnie wylać podgrzaną fasolkę na pieczone ziemniaki, grzanki czy smażone jajka.
W fasoli można znaleźć lekkostrawną skrobię, ale też substancje, które zatrzymują rozrost tkanek nowotworowych. Zawarty w niej błonnik pomaga usunąć nadmiary cholesterolu z organizmu. Jednocześnie to właśnie przez niego po zjedzeniu fasoli dokuczają nam wzdęcia i gazy.
Fasola w Sosie Pomidorowym BIO jest oprócz tego bogatym źródłem witamin z grupy B, a szczególnie witaminy B1, czyli tiaminy, która działa przeciwdepresyjnie, poprawia pamięć i zdolność logicznego myślenia.
Firma Primavika jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych i cenionych producentów wysokiej jakości wegetariańskiej żywności. Konsumenci mogą wybierać z szerokiego wachlarza starannie opracowywanych i przygotowywanych produktów. Uwagę zwraca się na każdy szczegół w procesie produkcji. Wyroby są zdrowe, naturalne i smaczne, bo to, co jemy, wpływa na to, jak się czujemy.
Składniki
woda, fasola* 67%, koncentrat pomidorowy* 15%, cebula*, cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana natywna, olej słonecznikowy*, bulion wegetariański* [sól morska, mąka ryżowa*, przyprawy*, olej słonecznikowy*], olej słonecznikowy*, sos sojowy* (woda, soja*, sól), sól morska, substancja zagęszczająca: guma guar, przyprawy ziołowe* (zawierają gorczycę*), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, przyprawy*.
* – surowce rolnictwa ekologicznego
Uwaga: ze względu na obecność w zakładzie, produkt może zawierać seler.
Wartości Odżywcze
Wartość Odżywcza | w 100g |
---|---|
Wartość energetyczna | 564 kJ / 134 kcal |
Tłuszcz | 0,9g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1g |
Węglowodany | 22g |
w tym cukry | 3,8g |
Błonnik | 4,7g |
Białko | 6,7g |
Sól | 0,62g |
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.