Makaron (semolinowy) lasagne BIO 250g

Makaron (semolinowy) lasagne BIO 250g

6,99 

Ostatnie sztuki. Kup teraz!

Bez dodatku cukru
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Zamów w ciągu
, a paczkę wyślemy jeszcze dzisiaj.

Opis produktu

Makaron (semolinowy) lasagne BIO to naturalny produkt, który został przygotowany z ekologicznej mąki z  pszenicy durum. Sprawdzi się idealnie do lasagne.  Jest to idealna alternatywa standardowego makaronu do lasagne. Skoro można więc wybrać lepiej, to dlaczego by nie wziąć do kuchni tego. Nie zawiedzie nawet najbardziej wymagających podniebień.

Produkt jest wegański, więc każdy smakosz może śmiało z niego korzystać. Dodatkowo został przygotowany z produktu pochodzącego z uprawy ekologicznej, więc nie znajdziemy w nim ani grama sztucznych dodatków. Czysty smak i wysoka jakość.

Sposób przygotowania:

Zagotować 1,5 l wody na 100g makaronu, osolić. Czas gotowania “al dente” to ok. 11 minut.

Sposób przygotowania:

Makaron gotować przez 5 minut, a następnie złożyć z lasagne. Piec w temperaturze 180 stopni przez 35 minut.

 

Składniki

Mąka z pszenicy durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 351 kcal
Tłuszcz 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 72 g
w tym cukry 11 g
Błonnik 2,9 g
Białko 11 g
Sól 0 g