Makaron z grzybami, porem i słonecznikiem
Najbliższa wysyłka już za:

Makaron z grzybami, porem i słonecznikiem

Dania Gotowe i Warzywa
Dodaj opinię
Producent:

6,99 

Na stanie

Opis:

MAKARON Z GRZYBAMI, POREM I SŁONECZNIKIEM

Masa netto: 180 g

SKŁADNIKI

makaron z pszenicy durum 81%, por suszony 6,5%, pestki słonecznika 6,5%, grzyby suszone 6% (pieczarki, maślaki).

Może zawierać: mleko, seler, gorczycę, orzechy.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
WEDŁUG BABCI
1. Do 450 ml gotującej się wody wsyp zawartość opakowania, dodaj 2 łyżki oleju, pół

łyżeczki soli i szczyptę pieprzu.
2. Gotuj na małym ogniu 12 minut, mieszając od czasu do czasu.

WEDŁUG WNUKA

1. Do naczynia wlej 450 ml gotującej się wody, dodaj zawartość opakowania, 2 łyżki oleju, pół łyżeczki soli i szczyptę pieprzu.

2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 2 minuty na pełnej mocy mikrofalówki, a następnie 10 minut na 1/4 mocy.

PROPOZYCJA PODANIA

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Żaroodporne naczynie wysmaruj olejem i przełóż do niego ugotowany makaron. Wymieszaj 100 ml kwaśnej śmietany z 50 g startego sera i zalej makaron. Naczynie z makaronem wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekaj 20 minut. Smacznego!

Tabela:

Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu

Energia

1553 kJ/367 kcal

Tłuszcz
w tym kwasy nasycone

3,9 g 0,5 g

Węglowodany w tym cukry

68 g 1,9 g

Białko

16 g

Sól

0,11 g