Kaszotto z soczewicą i pomidorami 
Najbliższa wysyłka już za:

Kaszotto z soczewicą i pomidorami 

Dania gotowe i zupy
Dodaj opinię
Producent:

6,99 

Na stanie

Opis:

Kaszotto z soczewicą i pomidorami to kompozycja dla entuzjastów oryginalnych, wyrazistych smaków. Bogatą w białko soczewicę czerwoną i zieloną z dodatkiem pomidorów Babcia Zosia przyprawiła czosnkiem, kminem rzymskim, tymiankiem, pieprzem cayenne i bazylią. Podstawą dania jest kasza bulgur – najbardziej wartościowa spośród wszystkich kasz pszenicznych.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Na patelni rozgrzej 6 łyżek oleju, dodaj zawartość obu torebek i dokładnie wymieszaj. Całość podsmaż aż kasza równomiernie pokryje się tłuszczem.
2. Dolej 650 ml wrzącej wody i gotuj na małym ogniu pod przykryciem 15 minut aż kasza zmięknie i wchłonie płyn. Mieszaj od czasu do czasu. Gotowane kaszotto odstaw na 2 minuty.

SPOSÓB SERWOWANIA
Przygotuj kaszotto według przepisu na opakowaniu. Odstaw patelnię do wystygnięcia, a w tym czasie pokrój ser mozzarella w małe kostki. Do ostudzonego kaszotta dodaj jajko i wymieszaj całość. Z powstałej masy uformuj kuleczki wielkości mandarynki, a w środku umieść kawałki sera. Kuleczki obtocz w jajku i bułce tartej. Smaż w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Smacznego!

Składnikikasza bulgur (z PSZENICY durum) 67%, soczewica czerwona 10%, pomidor suszony 5,5%, soczewica zielona 5%, cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), płatki drożdżowe, cukinia suszona 2%, warzywa suszone (marchew, pasternak, SELER, pietruszka, lubczyk)
Informacje dodatkowecd. składników: sól morska, czosnek, kmin rzymski, pieprz cayenne, tymianek, bazylia, pieprz czarny. *Może zawierać: mleko, gorczycę, orzechy.
Masa netto200 g
Liczba porcjidla 2 osób
Czas przygotowania20 minut
Energia1384 kJ/328 kcal
Tłuszcze3,8 g
w tym kwasy nasycone0,4 g
Węgowodany57 g
w tym cukry2,1 g
Białko15 g
Sól1,06 g

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.