Kaszotto z Grzybami i Natką Pietruszki 200g

Kaszotto z Grzybami i Natką Pietruszki 200g

7,92 

Brak w magazynie

Bez dodatku cukru
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Opis Produktu

Kaszotto z Grzybami i Natką Pietruszki to prawdziwa bomba witaminowa, a do tego smaczny i pożywny posiłek. Soczysta i sycąca kasza pęczak z borowikami, maślakami i pieczarkami w intensywnie grzybowym sosie z dodatkiem natki pietruszki to wyjątkowe, jesienne połączenie.

Suszone grzyby nadają potrawie niepowtarzalny smak i aromat. Kaszotto z grzybami i natką pietruszki można jeść samo lub dodać do sosu kilka łyżek śmietany czy zapiec z ulubionym serem. Na koniec nie zaszkodzi też posypać gotowego dania świeżą natką pietruszki

Czas przygotowania: 20 minut

Porcja: dla 2 osób

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Na patelni rozgrzej 6 łyżek oleju, dodaj zawartość obu torebek i dokładnie wymieszaj. Całość podsmaż aż kasza równomiernie pokryje się tłuszczem.
2. Wlej 600 ml wrzącej wody i gotuj na małym ogniu pod przykryciem 25 minut aż kasza zmięknie i wchłonie płyn. Mieszaj od czasu do czasu. Ugotowane kaszotto odstaw na 2 minuty.

 

SPOSÓB SERWOWANIA
Przygotuj kaszotto według przepisu na opakowaniu. Pod koniec gotowania dodaj 3 łyżki śmietany 18% i 100 g sera cheddar. Całość dokładnie wymieszaj. Smacznego!

EAN
5903776002092

Składniki

kasza jęczmienna pęczak 78%, pestki słonecznika 6%, grzyby suszone 4,5% (pieczarka, maślak, borowiki), cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), płatki drożdżowe, warzywa suszone (marchew, pasternak, seler, pietruszka, lubczyk), sól morska, natka pietruszki, czosnek, papryka słodka, pieprz cayenne, papryka wędzona, gorczyca, pieprz czarny.
Może zawierać: mleko, orzechy.

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 346 kcal
Tłuszcz 6,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 64 g
w tym cukry 4,6 g
Białko 12 g
Sól 1,02 g