Kaszotto z Grzybami i Natką Pietruszki 200g
7,59 zł
Na stanie
Dostawa
Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.
Opis Produktu
Kaszotto z Grzybami i Natką Pietruszki to prawdziwa bomba witaminowa, a do tego smaczny i pożywny posiłek. Soczysta i sycąca kasza pęczak z borowikami, maślakami i pieczarkami w intensywnie grzybowym sosie z dodatkiem natki pietruszki to wyjątkowe, jesienne połączenie.
Suszone grzyby nadają potrawie niepowtarzalny smak i aromat. Kaszotto z grzybami i natką pietruszki można jeść samo lub dodać do sosu kilka łyżek śmietany czy zapiec z ulubionym serem. Na koniec nie zaszkodzi też posypać gotowego dania świeżą natką pietruszki
Czas przygotowania: 20 minut
Porcja: dla 2 osób
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Na patelni rozgrzej 6 łyżek oleju, dodaj zawartość obu torebek i dokładnie wymieszaj. Całość podsmaż aż kasza równomiernie pokryje się tłuszczem.
2. Wlej 600 ml wrzącej wody i gotuj na małym ogniu pod przykryciem 25 minut aż kasza zmięknie i wchłonie płyn. Mieszaj od czasu do czasu. Ugotowane kaszotto odstaw na 2 minuty.
SPOSÓB SERWOWANIA
Przygotuj kaszotto według przepisu na opakowaniu. Pod koniec gotowania dodaj 3 łyżki śmietany 18% i 100 g sera cheddar. Całość dokładnie wymieszaj. Smacznego!
Składniki
kasza jęczmienna pęczak 78%, pestki słonecznika 6%, grzyby suszone 4,5% (pieczarka, maślak, borowiki), cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), płatki drożdżowe, warzywa suszone (marchew, pasternak, seler, pietruszka, lubczyk), sól morska, natka pietruszki, czosnek, papryka słodka, pieprz cayenne, papryka wędzona, gorczyca, pieprz czarny.
Może zawierać: mleko, orzechy.
Wartości Odżywcze
Wartość Odżywcza | w 100g |
---|---|
Wartość energetyczna | 346 kcal |
Tłuszcz | 6,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 64 g |
w tym cukry | 4,6 g |
Białko | 12 g |
Sól | 1,02 g |
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.