Zupa borowikowa z łazankami
Najbliższa wysyłka już za:

Zupa borowikowa z łazankami

Dania Gotowe i Warzywa
Dodaj opinię
Producent:

5,99 

Brak w magazynie

Opis:

Zupa borowikowa z łazankami przypomina aromatem ciepło domowego ogniska w jesienne popołudnia. Wspaniale nadaje się na rozpoczęcie uroczystej wigilijnej kolacji. Babcia Zosia obowiązkowo zaprawia swoją porcję zupy dużą łyżką kwaśnej śmietany.

Sposób przygotowania:

1. Zawartość obu torebek wsyp do 1 litra zimnej wody. Mieszając, doprowadą do wrzenia.

2. Następnie dodaj 1 łyżkę masła lub oleju i gotuj przez 20 minut na małym ogniu, czasem mieszając.

3. Dopraw do smaku i podawaj.

Rady Babci Zosi: Czysta zupa grzybowa wspaniale nadaje się na rozpoczęcie uroczystego posiłku wigilijnego. Najbardziej smakuje mi jednak z dodatkiem kwaśnej śmietany.

Liczba porcji: 4 osoby

Czas przygotowania: 20 minut

Skład: makaron łazanka 45% (mąka PSZENNA, JAJA), borowik suszony (12%), mąka PSZENNA, marchew suszona, sól, cebula suszona, ekstrakt drożdżowy, natka pietruszki, ziele angielskie, pieprz, zawartość warzyw suszonych min. 20%

Wartość odżywcza w 100 ml suchego produktu: Energia – 1288 kJ/305 kcal; Tłuszcze – 2,3 g, w tym nasycone – 0,7 g; Węglowodany –  54,3 g, w tym cukry – 4,5 g; Białko – 14,5 g; Sól – 9,4 g