Soja BIO 400 g

Soja BIO 400 g

5,99 

Na stanie

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Opis produktu

Ekologiczne ziarno soi to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek. Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past, kotletów. Ziarno soi zawiera wysoką zawartość białka, stanowi podstawę diety wegetariańskiej i wegańskiej.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Uprzednio namoczoną co najmniej 8 godzin soję, gotować w lekko osolonej wodzie w proporcji 1:2,5 (1 porcja soi na 2,5 porcje wody) ok. 60 min.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna – 1783 kJ / 427 kcal

Tłuszcz – 20 g,

w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,9 g

Węglowodany – 21 g,

w tym cukry – 7,3 g

Białko – 36 g

Sól – 0 g

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, orzechy, sezam.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Składniki

soja* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)