Na Odchudzanie Ocet Motylem Jestem Ziołowy Fermentowany na Miodzie 250ml

Na Odchudzanie Ocet Motylem Jestem Ziołowy Fermentowany na Miodzie 250ml

85,01 

Ostatnie sztuki. Kup teraz!

Bez dodatku cukru
Produkt naturalny
Produkt polski
produkt rzemieślniczy

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Opis Produktu

Dlaczego octy EkoAnka są tak wyjątkowe?

  • mają prozdrowotne lub nawet lecznicze właściwości, ponieważ wytwarzane są z mieszanek ziół o udokumentowanych badaniami naukowymi własnościach. Dodatkowo są fermentowane na naturalnym miodzie pszczelim wielokwiatowym a nie na cukrze
  • są żywe: niepasteryzowane, niekonserwowane i niefiltrowane, zatem zachowują wszystkie swoje składniki
  • są cennymi probiotykami i wzbogacają mikrobiotę jelitową. Nie są zaszczepiane jednym szczepem bakterii startowych, a poddawane są tzw. dzikiej fermentacji dzięki obecnym w otoczeniu dzikim drożdżom i bakteriom
  • octy produkuje się tradycyjną, powolną metodą zwaną „orleańską
  • zioła, z których warzone są octy zebrane zostały z dzikich, czystych, ekologicznych obszarów Żuław i Powiśla
  • stosuje się bardzo silne koncentracje ziół: łyżeczka octu odpowiada szklance naparu ziołowego
  • octy wzbogacone są w naturalny krzem i inne niezbędne mikroelementy poprzez warzenie ich wraz ze skałami krzemianowymi
  • cały proces opiera się na wiedzy i wieloletnim doświadczeniu. Producenci mają wykształcenie dietetyczne, chemiczne, biotechnologiczne, mikrobiologiczne, a także uprawnienia zielarza fitoterapeuty.

 

Ocet „Motylem Jestem” na przemianę materii i odchudzanie

Opis i stosowanie: ocet polecany na przemianę materii . Ocet ten powinien być stosowany w ilości 20 – 30 ml dziennie  (1 do max 3 łyżki stołowe) po

1 łyżce rozcieńczonej wodą lub sokiem, przed posiłkiem. Ocet nie zawiera cukru! – cukry zawarte w miodzie użytym do fermentacji zostają w trakcie procesu przekształcone w kwasy organiczne.

Przeciwwskazania: ocet „Motylem jestem” zawiera skuteczne zioła, w ilościach które nie wywołują niepożądanych objawów ubocznych ani nie wchodzą w interakcje z lekami. *

Skład: mieszanka zawiera osobno przefermentowane na miodzie i  następnie zmieszane w odpowiednich proporcjach octy z ziół, które wspierają metabolizm węglowodanów i tłuszczów,  obniżają poziom cukru we krwi i ułatwiają utrzymanie jego prawidłowych wartości, poprawiają trawienie, zmniejszają łaknienie i przyspieszają przemianę materii: *

Rozmaryn wspomaga proces odchudzania oraz obniża poziom cholesterolu we krwi poprzez zawartość kwasu karnozowego. Rozmaryn zawiera substancje czynne, które spowalniają wchłanianie węglowodanów, co wpływa na zmniejszenie glikemii po posiłku *

Mięta działa kompleksowo na układ pokarmowy. Rozkurcza mięśnie gładkie, wzmaga wydzielanie kwasu żołądkowego, przywraca prawidłowe ruchy jelit, dodatkowo działając żółciotwórczo i żółciopędnie – nasila produkcję żółci i ułatwia jej transport. Dzięki tym właściwościom, mięta jest jednym z najlepszych ziół na trawienie. Ułatwia przemieszczanie się treści pokarmowych i przyswajanie z nich składników odżywczych. *

Krwawnik wspomaga procesy trawienne, zwiększa także wydzielani soku żołądkowego oraz sprawia, że składniki pokarmowe są lepiej przyswajalne. Ziele krwawnika ma szerokie zastosowanie i bardzo pozytywnie działa na układ pokarmowy – łagodzi zaparcia i wzdęcia, wspiera procesy trawienne. Krwawnik pospolity zawiera substancje, które stymulują wątrobę i woreczek żółciowy oraz przynoszą ulgę w przypadku skurczów mięśni gładkich jelit. Krwawnik wspiera oczyszczanie i odtruwanie oraz przyśpiesza przemianę materii. *

Mniszek zmniejsza łaknienie i wchłanianie cukru, a także działa moczopędnie, pomagając pozbyć się nadmiaru wody. Pomaga również w procesie trawienia. Dzięki tym właściwościom, z pomocą mniszka możemy przeprowadzić ziołowy detoks i oczyścić  organizm. Składniki czynne mniszka wywierają wpływ hepatoprotekcyjny (ochronny na wątrobę), zapobiegają stłuszczeniu i marskości wątroby oraz powstawaniu kamicy żółciowej. Mniszek to cenny środek  wspomagający usuwanie szkodliwych lub zbędnych produktów przemiany materii. Wzmaga diurezę oraz usuwanie kwasu moczowego. Obniża poziom cholesterolu i cukru we krwi. Wspiera także czynność wydzielniczą trzustki, co także przyczynia się do usprawnienia procesów trawienia. *

Imbir  znany jest jako środek zwalczający nudności. Nie jest to jednak jego jedyne działanie. Zwiększa też wydzielanie soku żołądkowego, poprawia trawienie, rozgrzewa, działa przeciwbakteryjnie i przeciwzapalnie. Dzięki swoim właściwościom, imbir określany jest często jako zioło na odchudzanie. Działa moczopędnie, usprawnia krążenie krwi i wspomaga proces trawienia. Codzienne stosowanie tej rośliny wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej przy jednoczesnym oczyszczaniu organizmu ze szkodliwych produktów przemiany materii.  Kłącze imbiru stymuluje spalanie tkanki tłuszczowej przez organizm. Zmniejsza stan zapalny w jelitach i jednocześnie poprawia reakcję organizmu na insulinę. Dzięki czemu pomaga w obniżeniu poziom glukozy we krwi. *

Jedno z badań przeprowadzonych na mężczyznach z nadwagą wykazało, że spożywanie herbatki imbirowej zmniejsza łaknienie i przyspiesza przemianę materii. Dzięki temu zmniejsza się potrzeba zjedzenia żywności zawierającej cukier i przetworzony tłuszcz, czyli substancje sprzyjające otyłości.

Dodatkowe informacje: składniki użytego do fermentacji miodu pszczelego oraz żywe bakterie probiotyczne wpływające bezpośrednio na mikrobiotę jelitową mają działanie regulujące poziom przemianę materii i obniżanie BMI. *

W składzie, w zależności od aktualnej dostępności ziół w przyrodzie w mieszance może być zastosowany zastępczo: morwa, podbiał, liść brzozy, jabłko.

Użyte zioła zawierają różne składniki czynne różniące się sposobem oddziaływania na organizm, dlatego ich łączne użycie daje efekt synergistyczny (wzmacniający) to znaczy że ich łączne użycie jest bardziej efektywne niż efekty stosowania sumy pojedynczych ziół.

Wszystkie użyte do wykonania mieszanki zioła (oprócz cynamonu) są przez nas własnoręcznie zbierane z czystych, dzikich terenów oraz przetwarzane ręcznie metodą fermentacji dzikiej, bez pasteryzacji ani żadnych dodatków, co sprawia, że produkt ma własności probiotyczne.

* Podane własności ziół, mieszanek ziołowych, miodów i octów nie stanowią porady medycznej, ani opinii farmaceuty lub dietetyka dostosowanej do indywidualnej sytuacji pytającego. Uzyskane informacje stanowią jedynie generalne, oparte na badaniach naukowych i wiarygodnych źródłach wskazania, które nie mogą stanowić wyłącznej podstawy do stosowania określonej terapii, zmiany nawyków, dawkowania produktów leczniczych, itp. Przed podjęciem jakichkolwiek działań mających wpływ na życie, zdrowie lub samopoczucie należy skontaktować się z lekarzem lub innym specjalistą, w celu otrzymania zindywidualizowanej porady. Oferowany produkt nie jest lekiem ani suplementem diety, jest on produktem spożywczym zaprojektowanym, skomponowanym i wyprodukowanym do standardowych zastosowań kulinarnych a własności ziół, mikroorganizmów fermentacyjnych, miodów i innych substancji naturalnie obecnych w produkcie stanowią jego uboczną a nie zamierzoną wartość dodaną.

Składniki

mieszanka zawiera osobno przefermentowane na miodzie i  następnie zmieszane w odpowiednich proporcjach octy z ziół, które wspierają metabolizm węglowodanów i tłuszczów,  obniżają poziom cukru we krwi i ułatwiają utrzymanie jego prawidłowych wartości, poprawiają trawienie, zmniejszają łaknienie i przyspieszają przemianę materii:
Rozmaryn, Mięta, Krwawnik, Mniszek, Imbir