Makaron ze szpinakiem, pomidorami i papryką
Najbliższa wysyłka już za:

Makaron ze szpinakiem, pomidorami i papryką

Dania Gotowe i Warzywa
Dodaj opinię
Producent:

6,99 

Na stanie

Opis:

MAKARON ZE SZPINAKIEM, POMIDORAMI I PAPRYKĄ

Masa netto: 180 g

Składniki
makaron z pszenicy durum 86%, pomidor suszony 5%, cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), szpinak suszony 2,5%, papryka suszona 2%, czosnek suszony, papryka chili 0,3%.

Może zawierać: mleko, seler, gorczycę, orzechy.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
WEDŁUG BABCI
1. Do 450 ml gotującej się wody wsyp zawartość opakowania, dodaj 2 łyżki oleju i pół

łyżeczki soli.
2. Gotuj na małym ogniu 12 minut, mieszając od czasu do czasu.

WEDŁUG WNUKA

1. Do naczynia wlej 450 ml gotującej się wody, dodaj zawartość opakowania, 2 łyżki oleju i pół łyżeczki soli.
2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 2 minuty na pełnej mocy mikrofalówki, a następnie 10 minut na 1/4 mocy.

PROPOZYCJA PODANIA

Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu. W garnku wymieszaj 2 jajka, 2 łyżki mleka, 100 ml śmietany 18% i 50 g startej mozzarelli. Rozgrzej 2 łyżki oleju na patelni, przełóż na nią ugotowany makaron, dociśnij i zalej masą jajeczno-serową. Podgrzewaj na małym ogniu do momentu aż jaja się zetną. Całość posyp startą mozzarellą i parmezanem, przykryj i poczekaj aż ser się stopi. Smacznego!

Tabela:

Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu

Energia

1472 kJ/ 347 kcal

Tłuszcz
w tym kwasy nasycone

1,9 g 0,3 g

Węglowodany w tym cukry

68 g 2,7 g

Białko

14 g

Sól

0,09 g