Łazanki z kapustą i grzybami
Najbliższa wysyłka już za:

Łazanki z kapustą i grzybami

Dania Gotowe i Warzywa
Dodaj opinię
Producent:

6,99 

Brak w magazynie

Opis:

ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

Masa netto: 105 g SKŁADNIKI

makaron łazanka (mąka pszenna, jaja) min. 70%, kapusta suszona (min. 10%), grzyby suszone suszone (maślak, pieczarka, borowik) 10%, cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy).

Może zawierać: mleko, seler, gorczycę.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA WEDŁUG BABCI

  1. Do 450 ml wrzącej wody wsyp mieszankę łazanek z kapustą i grzybami.
  2. Dodaj łyżkę oleju lub masła, pół łyżeczki soli i pół łyżeczki pieprzu.

3. Ponownie doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu ok. 18 minut, mieszając od

czasu do czasu.

PROPOZYCJA PODANIA

Ugotuj łazanki według przepisu na opakowaniu. Naczynie do zapiekania wysmaruj olejem. Włóż do niego ugotowane łazanki i dodaj odrobinę białego wina. Lekko skrop olejem i posyp startym żółtym serem. Zapiekaj w 180 stopniach ok. 15 minut, aż rogi łazanek lekko się zarumienią. Podawaj ze świeżą natką pietruszki. Smacznego!

Tabela:

Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu

Energia

1546 kJ/ 366 kcal

Tłuszcz
w tym kwasy nasycone

3,1 g 0,9 g

Węglowodany w tym cukry

67 g 8,6 g

Białko

14 g

Sól

0,13 g