Kasza bulgur z żurawiną, daktylami i migdałami 250g

Kasza bulgur z żurawiną, daktylami i migdałami 250g

6,49 

Na stanie

Bez dodatku cukru
Bez laktozy
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Opis produktu

Kasza bulgur z żurawiną, daktylami i migdałami to zdrowa i szybka w przygotowaniu propozycja na obiad. Sprawdzi się świetnie w kuchni wegańskiej i wegetariańskiej, oraz u osób, które nie maja czasu na przygotowanie od podstaw pełnowartościowego i pożywnego posiłku. Swój wyjątkowy smak zawdzięcza nietypowej mieszance owoców z delikatnymi migdałami, które nadają całości chrupiącego akcentu.

Danie może stanowić pełen posiłek lub być dodatkiem np. do obiadu. Idealne do podania podczas zimowych obiadów.

Całość została przygotowania z wysokiej jakości składników pochodzenia naturalnego, więc nie zawiera konserwantów i sztucznych barwników.

Czas przygotowania: 17 minut

Porcja: dla 4 osób

Sposób przygotowania

WEDŁUG BABCI

  1. Do 250 ml gotującej się wody wsyp zawartość jednej torebki, dodaj szczyptę soli i łyżeczkę oleju lub masła.

  2. Zamieszaj i szczelnie przykryj garnek. Gotuj na bardzo małym ogniu przez 12 minut. W tym czasie nie odkrywaj garnka.

  3. Zdejmij z ognia, zamieszaj i szczelnie przykryty garnek odstaw na 5 minut.

WEDŁUG WNUKA

  1. Do naczynia wlej 250 ml wody, wsyp zawartość torebki, dodaj szczyptę soli i łyżeczkę oleju lub masła.

  2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 2 minuty na pełnej mocy, następnie 10 minut na ¼ mocy mikrofalówki.

Składniki

kasza bulgur (z pszenicy) 65%, żurawina suszona (żurawina, cukier, olej słonecznikowy) 11%, daktyle suszone 11%, siemię lniane, migdały 4,5%.

Może zawierać mleko, seler, gorczycę.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 348 kcal
Tłuszcz 5,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 60 g
w tym cukry 16 g
Białko 11 g
Sól 0,03 g