Kapusta Kiszona Z Grzybami Leśnymi 900 ml
Najbliższa wysyłka już za:

Kapusta Kiszona Z Grzybami Leśnymi 900 ml

Bezglutenowe
Dodaj opinię
Producent:

Kapusta Kiszona Z Grzybami Leśnymi od Ogródek Dziadunia.Produkt oparty na tradycyjnej, domowej recepturze, otrzymany z kapusty głowiastej, oczyszczonej z liści zewnętrznych, bez głąbów, pokrojonej, zasolonej i poddanej naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej. Kapusta kiszona z dodatkiem grzybów leśnych (borowik, podgrzybek, koąlarz), cebuli, wody cukru, soli oraz przypraw aromatyczno-smakowych.Składniki: kapusta kiszona (52%), woda, grzyby leśne (5%) (borowik, podgrzybek, koąlarz), cebula, sól.Przykłady zastosowania: Dziadunio proponuje spożywanie kapusty kiszonej z grzybami na różne sposoby. Do dań ciepłych, jako gotowy farsz do pierogów, krokietów, uszek, bigosów, pasztecików i innych dań. Wystarczy otworzyć kapustę kiszoną z grzybami, włożyć jej zawartość do naczynia żaroodpornego, doprawić dowolnymi składnikami wg uznania (np. mięsem i przyprawami) podgotować i farsz jest gotowy. Jeżeli ktoś lubi nieco kwaśniejsze dania z kapusty, nie trzeba już jej gotować. Kapustę kiszoną z grzybami można również spożywać bezpośrednio po otwarciu np., jako dodatek do obiadu z ziemniakami. Produkt świetnie komponuje się w zupie (kapuśniak).Wyrób utrwalony termicznie metodą delikatnej pasteryzacji w opakowaniach hermetycznych.Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna – 40 kJ/9 kcal; Białko – 1,1 g; Węglowodany – 0,9 g; Tłuszcze – 0 g

Rozmiar:
900 ml

10,99 

Brak w magazynie

Opis:

Kapusta Kiszona Z Grzybami Leśnymi od Ogródek Dziadunia.

Produkt oparty natradycyjnej, domowej recepturze, otrzymany z kapusty głowiastej, oczyszczonejz liści zewnętrznych, bez głąbów, pokrojonej, zasolonej i poddanej naturalnemuprocesowi fermentacji mlekowej.  Kapusta kiszona z dodatkiem grzybówleśnych (borowik, podgrzybek, koąlarz), cebuli, wody cukru, soli oraz przyprawaromatyczno-smakowych.

Składniki: kapustakiszona (52%), woda, grzyby leśne (5%) (borowik, podgrzybek,koąlarz), cebula, sól.

Przykłady zastosowania: Proponujemy spożywanie kapusty kiszonej zgrzybami na różne sposoby. Do dań ciepłych, jako gotowy farsz do pierogów,krokietów, uszek, bigosów, pasztecików i innych dań. Wystarczy otworzyć kapustękiszoną z grzybami, włożyć jej zawartość do naczynia żaroodpornego, doprawićdowolnymi składnikami wg uznania (np. mięsem i przyprawami) podgotować i farszjest gotowy. Jeżeli ktoś lubi nieco kwaśniejsze dania z kapusty, nie trzeba jużjej gotować. Kapustę kiszoną z grzybami można również spożywać bezpośrednio pootwarciu np., jako dodatek do obiadu z ziemniakami. Produkt świetnie komponujesię w zupie (kapuśniak).

Wyrób utrwalonytermicznie metodą delikatnej pasteryzacji w opakowaniach hermetycznych.

Wartośćodżywcza w 100 g: Wartość energetyczna – 40 kJ/9kcal; Białko – 1,1 g; Węglowodany – 0,9; Tłuszcze- 0 g