Chrupki Warzywne Liofilizowane EKO 20g

Chrupki Warzywne Liofilizowane EKO 20g

10,99 

Brak w magazynie

Bez dodatku cukru
Bez dodatku octu
Bez dodatku soli
Bez glutenu
Bez konserwantów
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Produkt polski
Wegańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Opis Produktu

Liofilizowane chrupki warzywne to smaczna i naturalna przekąska, w skład której wchodzą warzywa pochodzące z upraw ekologicznych. Świetnie sprawdzi się jako zdrowa przekąska w domu, pracy czy szkole.
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi czas.

Dlaczego warzywa liofilizowane?
Produkty liofilizowane zachowują w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości przeprowadzania procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.

Składniki

liofilizowane warzywa:marchew 15%,burak 15%,seler 10%,papryka czerwona 10%,papryka zielona 10%,pomidor 10%,koper włoski 10%,cebula 5%,cukinia 5%,ogórek 5%,jarmuż 5%

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 1469kJ/349kcal
Tłuszcz 5,1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g
Węglowodany 56g
w tym cukry 19g
Błonnik 12g
Białko 13g
Sól 0g