Tapioka (skrobia z manioku) bezglutenowa BIO 400 g

Tapioka (skrobia z manioku) bezglutenowa BIO 400 g

7,49 

Ostatnie sztuki. Kup teraz!

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Opis produktu

Ekologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów mlecznych i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów, musów.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna – 1507 kJ / 355 kcal

Tłuszcz – 0,02 g,

w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g

Węglowodany – 88 g,

w tym cukry – 3,4 g

Białko – 0,2 g

Sól – 0 g

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Składniki

tapioka (skrobia z manioku)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)