Soja Czarna BIO 400g to ciekawa odmiana zwyczajnej soi, która nadaje nie tylko smaku potrawom, ale i sprawia, że przyjemnie się na nie patrzy. Soja jest jednym z najczęściej używanych w kuchni azjatyckiej produktów o wysokiej zawartości białka. Dzięki temu stanowi wspaniały zamiennik mięsa dla wegan i wegetarian. Przygotowywane z niej “mięsa” smakują do złudzenia podobnie do oryginału.
Soja Czarna BIO 400g wspaniale dopełnia smak dań jednogarnkowych, potraw warzywnych oraz mięsnych. Sprawdza się świetnie jako dodatek do zup oraz sałatek. Można na jej bazie przygotować pasty oraz farsze. Jest delikatna w smaku, dzięki czemu nie zagłusza głównej nuty smakowej dań, a jedynie stanowi dopełnienie.
Idealna zarówno w kuchni mięsnej, jak i tej wegańskiej oraz wegetariańskiej.
Sposób przygotowania:
Uprzednio namoczoną (przez minimum 8 godzin) soję należy gotować w lekko osolonej wodzie w proporcji 1:2,5 (1 porcja soi na 2,5 porcje wody) przez około godzinę.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.