Róża pączki – kwiaty jadalne to niezwykle aromatyczny dodatek do ulubionej herbaty, napoju czy deseru. Dorośli śmiało mogą te pachnące pączki dorzucić do ponczu czy drinka. Wzbogaci smak, ale go nie zdominuje. Można z pączków przygotować samodzielnie wodę różaną, która ma wspaniałe działanie, m.in. na naszą skórę.
Pączki róży mają wysoka zawartość witaminy C, dzięki czemu spierają nasza odporność i organizm w walce z chorobą. Likwidują także zaczerwienienia skóry wywołane stanami zapalnymi. Pomagają w pracy układu trawiennego poprzez niwelowanie niestrawności. Napar z pączków róży w połączeniu z winem to naturalne lekarstwo na bóle menstruacyjne i wzdęcia.
aia –
dodaje do owsianki lub herbaty . Należę do klubu miłośników kwiatów jadalnych ! #floewrpower
Olga –
Pączki róży świetne do deserów, np. tort, babeczki. Kwiaty jadalne zaskakują i robią wrażenie na gościach 😀
Płatkami posypuję dosłownie wszystko! Zwykła sałatka wygląda obłędnie. Polecam płatki chabra