MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) ŚWIDEREK FUSILLI BEZGLUTENOWY BIO 250 g

MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) ŚWIDEREK FUSILLI BEZGLUTENOWY BIO 250 g

13,99 

Brak w magazynie

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Opis produktu

Makaron z soczewicy dostarcza wielu cennych składników odżywczych, a przede wszystkim jest naprawdę smaczny.

Soczewica jest doskonałym źródłem białka roślinnego. Dostarcza do organizmu wiele cennych mikroelementów, m.in. potas, który pomaga regulować cholesterol. To nie koniec jego umiejętności. Reguluje także ciśnienie i stężenie cukru we krwi. Zawiera także sporą ilość kwasu foliowego.

SKŁADNIKI
mąka z soczewicy czerwonej*, woda źródlana, (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1449 kJ / 342 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 56,3 g
w tym cukry: 2 g
Błonnik: 4,9 g
Białko: 23,8 g
Sól: 0,036 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania (bulgotania). Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 6 – 8 minut, al dente 4 – 5 minut (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.

 

EAN
5902811251112