Maca razowa tradycyjnie wypiekana 180 g
Najbliższa wysyłka już za:

Maca razowa tradycyjnie wypiekana 180 g

Smarowidła i pieczywo
Dodaj opinię
Producent:

3,99 

Na stanie

Opis:

Maca to tradycyjne pieczywo chrupkie o niskiej zawartości tłuszczu. Nie zawiera kwasu powstającego w procesach fermentacyjnych, co czyni je wyjątkowo lekkostrawnym. To produkt w pełni naturalny, bez konserwantów i ulepszaczy smaku. Dzięki zawartości mąki żytniej razowej jest jeszcze lepsze!

Maca pszenna razowa jest produkowana  przy użyciu tradycyjnego żeliwnego pieca. Ciasto jest układane na żeliwnych płytach, a następnie pieczone w wysokiej temperaturze. Dzięki temu rośnie i się rozwarstwia. Ponadto jest opiekane żywym ogniem, którego płomienie delikatnie je podpiekają, pozostawiając charakterystyczne ślady nadpalenia. Tylko maca wyprodukowana w ten sposób wygląda i smakuje jak maca z dawnych lat – jest nieznacznie grubsza, lepiej się rozwarstwia i zawiera więcej pęcherzyków.

Maca pszenna razowa to pyszna przekąska i alternatywa dla zwykłego pieczywa – można ją jeść z serem, wędliną i warzywami. Znakomicie smakuje z hummusami, pasztetami, pastami warzywnymi.

SKŁADNIKI:

Mąki (pszenna, pszenna graham, żytnia razowa 2 %), sól morska.

Masa netto: 180 g