Kombucha z Acerolą i Imbirem Bezglutenowa BIO 330ml

Kombucha z Acerolą i Imbirem Bezglutenowa BIO 330ml

8,19 

Na stanie

Bez glutenu
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Opis Produktu

Kombucha z Acerolą i Imbirem Bezglutenowa BIO

VIGO Kombucha z Acerolą i Imbirem to ręcznie przygotowywana, surowa i organiczna herbata kombucha warzona z superfoods. Fermentowana przez 10dni. W efekcie powstaje wypełniony enzymami, elektrolitami, probiotykami i żywymi kulturami bakterii napój. Który orzeźwia i poprawia samopoczucie.
Kombucha ta jest mieszanką puree z owoców aceroli z amazońskiego lasu deszczowego z północy Brazylii i imbiru z peruwiańskiej prowincji Pichanaki. Skomponowany z najlepszych produktów, napój warzymy w niewielkich partiach zachowując jego rzemieślniczy charakter. Delikatnie musuje.
Butelka o objętości 330 ml zawiera 84 mg witaminy C, co pokrywa 105 % dziennego zapotrzebowania na witaminę C przez osobę dorosłą.

VIGO Kombucha – charakterystyka

  • BIO/Organiczna.
  • Bezglutenowa.
  • Farmaceutyczne szkło.
  • Certyfikacja wegańska V-Label.
  • Fermentowana tylko z superfoods.
  • Bez barwników.
  • Bez konserwantów.
  • Bez GMO i bez soi.
  • Bez chemicznych modyfikacji.
  • Właściwości probiotyczne.
  • Antyoksydanty.
  • Dobre kwasy.
  • Witaminy.
  • Nie wymaga przechowywania w lodówce.

Uwaga!

Napój nie zawiera alkoholu. Pić schłodzony.

Zalecane warunki przechowywania:

Produkt nie wymaga przechowywania w lodówce. Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.

Składniki

woda filtrowana, fermentowana herbata* (woda, glukoza*, fruktoza*, herbata*, ocet jabłkowy*, kultury kombuchy), nierafinowany cukier trzcinowy*, dwutlenek węgla, przecier z aceroli* (1,7 %), ekstrakt imbiru* (0,3 %).
* certyfikowany składnik ekologiczny

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 88 kJ/21 kcal
Tłuszcz 0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g
Węglowodany 4,5g
w tym cukry 4,3g
Białko 0g
Sól 0g
Witamina C 25mg