Kluski z makiem, migdałami i skórką pomarańczową to świetna propozycja na obiad, słodkie śniadanie czy nawet kolację. Delikatne kluseczki są dobre na każdą okazję. Te dodatkowo wzbogacono migdałami i aromatyczna skórka pomarańczy, które razem tworzą zdrowy, wartościowy i pożywny posiłek. Na zimno czy na ciepło smakują tak samo dobrze, a każdy może zjeść je w taki sposób, który mu najbardziej odpowiada.
Dodatek skórki pomarańczy nie tylko zapewnia wyjątkowy aromat, ale i działa pozytywnie na nasz układ trawienny.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
WEDŁUG BABCI
1. Do 250 ml wrzącej wody wsyp mieszankę klusek z makiem i dodaj 1/3 łyżeczki soli.
2. Ponownie doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu ok. 12 minut, mieszkają od czasu do czasu.
3. Dodaj łyżkę miodu lub syropu klonowe.
WEDŁUG WNUKA
1. Do naczynia wlej 250 ml wrzącej wody, wsyp zawartość torebki i dodaj 1/3 łyżeczki soli.
2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 1 minutę na pełnej mocy mikrofalówki, następnie 12 minut na 1/4 mocy.
PROPOZYCJA PODANIA
Kluski z makiem ugotuj według przepisu na opakowaniu. Dodaj miód i dokładnie wymieszaj. Naczynie żaroodporne wysmaruj odrobiną oleju. Włóż do niego ugotowane kluski. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekaj ok. 10 minut. Całość udekoruj cząstkami pomarańczy i połówkami orzechów włoskich. Podawaj na ciepło lub zimno. Smacznego!
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.