KLUSKI Z MAKIEM, MIGDAŁAMI i SKÓRKĄ POMARAŃCZOWĄ
Najbliższa wysyłka już za:

KLUSKI Z MAKIEM, MIGDAŁAMI i SKÓRKĄ POMARAŃCZOWĄ

Dania Gotowe i Warzywa
Dodaj opinię
Producent:

6,99 

Na stanie

Opis:

KLUSKI Z MAKIEM, MIGDAŁAMI i SKÓRKĄ POMARAŃCZOWĄ

Masa netto: 120 g

SKŁADNIKI

makaron z pszenicy durum min. 50%, mak mielony min. 10%, rodzynki suszone, orzechynerkowca, migdały 5%, skórka pomarańczowa.

Może zawierać: mleko, seler, gorczycę,.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
WEDŁUG BABCI
1. Do 250 ml wrzącej wody wsyp mieszankę klusek z makiem i dodaj 1/3 łyżeczki soli.
2. Ponownie doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu ok. 12 minut, mieszkają od

czasu do czasu.
3. Dodaj łyżkę miodu lub syropu klonowe.

WEDŁUG WNUKA

1. Do naczynia wlej 250 ml wrzącej wody, wsyp zawartość torebki i dodaj 1/3 łyżeczki soli.2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 1 minutę na pełnej mocy mikrofalówki, następnie 12

minut na 1/4 mocy.

PROPOZYCJA PODANIA

Kluski z makiem ugotuj według przepisu na opakowaniu. Dodaj miód i dokładnie wymieszaj. Naczynie żaroodporne wysmaruj odrobiną oleju. Włóż do niego ugotowane kluski. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekaj ok. 10 minut. Całośćudekoruj cząstkami pomarańczy i połówkami orzechów włoskich. Podawaj na ciepło lub zimno. Smacznego!

Tabela:

Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu

Energia

1352 kJ/ 323 kcal

Tłuszcz
w tym kwasy nasycone

20,3 g 1,9 g

Węglowodany w tym cukry

31 g 8g

Białko

9,4 g

Sól

0,01 g