Kaszotto z burakami i pestkami dyni
Najbliższa wysyłka już za:

Kaszotto z burakami i pestkami dyni

Dania gotowe i zupy

6,99 

Na stanie

Opis:

Kaszotto z burakami i pestkami dyni to połączenie wyjątkowo zdrowej niepalonej kaszy gryczanej białej z soczystymi burakami, botwinką i chrupiącymi pestkami dyni. Buraki to kopalnia wartości odżywczych. W suszonej wersji Babci Zosi nie potrzebują obierania i długiego gotowania. Zawartość opakowania wystarczy przygotować na patelni w 20 minut. Kaszotto świetnie smakuje także z dodatkiem sera koziego lub orzechów włoskich.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Na patelni rozgrzej 6 łyżek oleju, dodaj zawartość obu torebek i dokładnie wymieszaj. Całość podsmaż aż kasza równomiernie pokryje się tłuszczem.
2. Wlej 600 ml wrzącej wody i gotuj na małym ogniu pod przykryciem 15 minut aż kasza zmięknie i wchłonie płyn. Mieszaj od czasu do czasu. Ugotowane kaszotto odstaw na 2 minuty.

SPOSÓB SERWOWANIA
Przygotuj kaszotto według przepisu na opakowaniu. Obierz gruszkę, podziel ją na osiem części, usuń gniazda nasienne, posmaruj olejem, skrop delikatnie sosem sojowym. Podsmaż gruszkę na patelni grillowej do lekkiego zarumienienia. Na ugotowane kaszotto nałóż gruszki i skrop lekko sokiem z limonki.

KASZOTTO Z KASZY GRYCZANEJ BIAŁEJ Z BURAKIEM, BOTWINKĄ I JARMUŻEM
Składnikikasza gryczana biała 75%, pestki dyni 6%, burak suszony 4%, botwinka suszona 2,5%, pomidor suszony 2,5%, cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), płatki drożdżowe, warzywa suszone (marchew, pasternak, SELER, pietruszka, lubczyk)
Informacje dodatkowecd. składników: sól morska, jarmuż suszony 1%, czosnek, natka pietruszki, pieprz cayenne, pieprz czarny. *Może zawierać: gluten, mleko, gorczycę, orzechy.
Masa netto200 g
Liczba porcjidla 2 osób
Czas przygotowania20 minut
Energia1449 kJ/356 kcal
Tłuszcze9,1 g
w tym kwasy nasycone0,6 g
Węgowodany53 g
w tym cukry3,1 g
Białko15 g
Sól1,2 g

Przechowywanie:

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.