Zupa grzybowa z kaszą perłową
Najbliższa wysyłka już za:

Zupa grzybowa z kaszą perłową

Dania Gotowe i Warzywa
Dodaj opinię
Producent:

4,99 

Na stanie

Opis:

Grzybowa z Kaszą Perłową – zapach roznoszący się podczas jej gotowania przywodzi na myśl jesienne grzybobrania i wigilijną kolację. Babcia Zosia obowiązkowo doprawia zupę grzybową łyżką kaszy perłowej, ponieważ chce aby była gęsta i sycąca. Często gotuje ją również na żeberku dzięki czemu staje się ona jeszcze bardziej aromatyczna.

Sposób przygotowania:

1. Zawartość obu torebek wsyp do 1 litra zimnej wody. Mieszając, doprowadą do wrzenia.

2. Następnie dodaj 1 łyżkę masła lub oleju i gotuj przez 20 minut na małym ogniu, czasem mieszając.

3. Dopraw do smaku i podawaj.

Rady Babci Zosi: Zupę grzybową lubię podawać ze śmietaną. Często doprawiam ją świeżo zmielonym pieprzem dla zaostrzenia smak

Liczba porcji: 4 osoby

Czas przygotowania: 20 minut

Skład: kasza JĘCZMIENNA perłowa (min. 50%), warzywa suszone 19% (marchew, cebula, czosnek, pasternak, por, natka pietruszki, SELER, lubczyk), grzyby suszone 8% (pieczarki, grzyby leśne), sól, skrobia ziemniaczana, ekstrakt drożdżowy, pieprz czarny

Wartość odżywcza w 100 ml suchego produktu: Energia – 1254 kJ/297 kcal; Tłuszcze – 1,7 g, w tym nasycone – 0,3 g; Węglowodany –  55,2 g, w tym cukry – 3,4 g; Białko – 9,9 g; Sól – 8,4 g