Fasolka mung BIO 400g

Fasolka mung BIO 400g

11,99 

Na stanie

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Opis produktu

Fasolka mung BIO  jest uważana za jeden z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Jej przepiękny kolor i oryginalny smak sprawiają, że wiele osób po prostu nie może się bez niej obejść. Dzięki wysokiej zawartości białka oraz błonnika jest idealna dla osób będących na diecie bezmięsnej.

Fasolka sprawdzi się idealnie do wielu zup oraz pożywnych sałatek. Wspaniale komponuje się z warzywami i kaszą. Stanowi również oryginalny w smaku zamiennik mięsa, dlatego weganie oraz wegetarianie tak często po nią sięgają.

Fasolka mung BIO jest bogata w wiele składników odżywczych, między innymi magnez, potas oraz sód. Dzięki tym składnikom ma realny wpływ na nasz organizm. Dba o układ nerwowy, kości oraz zęby. Poprawia koncentrację i wzmacnia mięśnie.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w nieosolonej wodzie przez około 45 minut. Osolić ją dopiero pod koniec gotowania.

Składniki

fasolka mung* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 316 kcal
Tłuszcz 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 44 g
w tym cukry 6,6 g
Błonnik 16 g
Białko 24 g
Sól 0,04 g