Skórka pomarańczowa w czekoladzie 100g

Skórka pomarańczowa w czekoladzie 100g

Rozmiar:
100 g

12,99 

Ostatnie sztuki. Kup teraz!

Czekolady
(2 opinie klienta) Dodaj opinię
Producent:
Bez glutenu
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Opis produktu

Skórka pomarańczowa w czekoladzie od polskiego producenta DOTI, który swoją przygodę ze słodyczami zaczął od sprzedaży zagranicą. Teraz stawia na polski rodzimy rynek, dzięki czemu możemy cieszyć się wspaniałym smakiem ręcznie wyrabianych słodkości.

Skład: kandyzowana skórka pomarańczowa 53% (skórka pomarańczowa, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu), czekolada 46% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z soi), aromat wanilina), substancja glazurująca: guma arabska i szelak. Czekolada: zawartość masy kakaowej min. 46,1%. Może zawierać śladowe ilości orzechów ziemnych, migdałów, innych orzechów, białek mleka, a także inne organiczne części owoców i orzechów.

Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna – 410 kcal; białko – 3 g; tłuszcze – 16 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9 g); węglowodany – 68 g (w tym cukry 62 g).