Skórka pomarańczowa w czekoladzie 100g

Skórka pomarańczowa w czekoladzie 100g

Rozmiar:
100 g

12,99 

Na stanie

Czekolady
(2 opinie klienta) Dodaj opinię
Producent:
Bez glutenu
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Opis produktu

Skórka pomarańczowa w czekoladzie to ciekawa przekąska od polskiego producenta DOTI, który swoją przygodę ze słodyczami zaczął od sprzedaży zagranicą. Teraz stawia na polski rodzimy rynek, dzięki czemu możemy cieszyć się wspaniałym smakiem ręcznie wyrabianych słodkości.

Produkt jest nie tylko smacznym pomysłem na podwieczorek, ale dzięki obecności skórki pomarańczy, jest również zdrowy. Ma ona pozytywne działanie na apetyt i łagodzi nudności. Pomaga usunąć zgagę, kwaśne odbijanie i wymioty.

 

 

Składniki

kandyzowana skórka pomarańczowa 53% (skórka pomarańczowa, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu), czekolada 46% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z soi), aromat wanilina), substancja glazurująca: guma arabska i szelak. Czekolada: zawartość masy kakaowej min. 46,1%. Może zawierać śladowe ilości orzechów ziemnych, migdałów, innych orzechów, białek mleka, a także inne organiczne części owoców i orzechów.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 410 kcal
Tłuszcz 16 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9 g
Węglowodany 68 g
w tym cukry 62 g
Białko 3 g