Roślinny Pasztet Meksykański 160g

Roślinny Pasztet Meksykański 160g

5,97 

Na stanie

Bez glutenu
Wegańskie
Wegetariańskie
Źródło białka
Źródło błonnika pokarmowego

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Opis produktu

Roślinny Pasztet Meksykański to wegetariańska pasta kanapkowa. Zrobiona na bazie cieciorki, z dodatkiem charakterystycznych dla latynoamerykańskiej kuchni czerwonej fasoli, kukurydzy, zielonego groszku i cebuli to bomba smakowa i witaminowa! Produkt zawiera dobrze przyswajalne białko i błonnik. Dzięki zawartości pikantnych przypraw tworzy mieszankę pobudzającą układ nerwowy i uruchamiającą procesy spalania zbędnego tłuszczu w komórkach.

Smarowidło ma wyrazisty, nieco pikantny smak i nie powoduje poczucia ciężkości. Jest świetnym dodatkiem do kanapek, wafli lub placuszków.

Składniki

woda, cieciorka 37%, cebula, olej rzepakowy, kukurydza konserwowa 6% (ziarno kukurydzy, woda, sól), groszek konserwowy 5,5% (groszek zielony, woda, sól), fasola czerwona konserwowa 5% (ziarno fasoli, woda, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), skrobia kukurydziana, błonnik pszenny (bez glutenu), koncentrant pomidorowy, sól, przyprawy, przyprawa meksykańska 1%, hydrolizat białka roślinnego, warzywa suszone (pasternak, marchew, seler, pietruszka, por), substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, przyprawy ziołowe (zawierają seler), aromat z ekstraktu drożdżowego.

Uwaga: produkt może zawierać soję, sezam i gorczycę.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 578 kJ / 138 kcal
Tłuszcz 4,7g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g
Węglowodany 17g
w tym cukry 3,4g
Błonnik 5,6g
Białko 4,6g
Sól 0,79g