Roślinny Pasztet Meksykański 160g

Roślinny Pasztet Meksykański 160g

6,99 

Brak w magazynie

Bez glutenu
Wegańskie
Wegetariańskie
Źródło białka
Źródło błonnika pokarmowego

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Zamów w ciągu
, a paczkę wyślemy jeszcze dzisiaj.

Opis Produktu

Roślinny Pasztet Meksykański to wegetariańska pasta kanapkowa. Zrobiona na bazie cieciorki, z dodatkiem charakterystycznych dla latynoamerykańskiej kuchni czerwonej fasoli, kukurydzy, zielonego groszku i cebuli to bomba smakowa i witaminowa! Produkt zawiera dobrze przyswajalne białko i błonnik. Dzięki zawartości pikantnych przypraw tworzy mieszankę pobudzającą układ nerwowy i uruchamiającą procesy spalania zbędnego tłuszczu w komórkach.

Smarowidło ma wyrazisty, nieco pikantny smak i nie powoduje poczucia ciężkości. Jest świetnym dodatkiem do kanapek, wafli lub placuszków.

Składniki

woda, cieciorka 37%, cebula, olej rzepakowy, kukurydza konserwowa 6% (ziarno kukurydzy, woda, sól), groszek konserwowy 5,5% (groszek zielony, woda, sól), fasola czerwona konserwowa 5% (ziarno fasoli, woda, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), skrobia kukurydziana, błonnik pszenny (bez glutenu), koncentrant pomidorowy, sól, przyprawy, przyprawa meksykańska 1%, hydrolizat białka roślinnego, warzywa suszone (pasternak, marchew, seler, pietruszka, por), substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, przyprawy ziołowe (zawierają seler), aromat z ekstraktu drożdżowego.

Uwaga: produkt może zawierać soję, sezam i gorczycę.

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 578 kJ / 138 kcal
Tłuszcz 4,7g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g
Węglowodany 17g
w tym cukry 3,4g
Błonnik 5,6g
Białko 4,6g
Sól 0,79g