Pasztet warzywny z cieciorką 160g

Pasztet warzywny z cieciorką 160g

5,49 

Na stanie

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Opis produktu

Pasztet na bazie ciecierzycy jest źródłem dobrze przyswajalnego białka oraz błonnika, który reguluje pracę układu pokarmowego. Niski indeks glikemiczny gwarantuje długotrwałe poczucie sytości, dlatego pasztet warzywny jest odpowiedni w diecie dla osób cierpiących z powodu otyłości, cukrzycy i miażdżycy (brak cholesterolu). To także odpowiedni produkt dla kobiet w ciąży, ponieważ zawiera kwas foliowy.

Pasztet ma delikatny smak i nie powoduje poczucia ciężkości. Jest świetnym dodatkiem do kanapek lub wafli.

Składniki

woda, cieciorka 36%, marchew 21%, seler 7%, pietruszka 7%, cebula 7%, olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, błonnik pszenny (bez glutenu), sól, por 1%, sos sojowy (woda, soja, sól), hydrolizat białka roślinnego, warzywa suszone 0,5% (pasternak, marchew, seler, pietruszka, por), substancja zagęszczająca: guma guar, przyprawy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, przyprawy ziołowe, aromat z ekstraktu drożdżowego.
Produkt może zawierać sezam i gorczycę.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 560 kJ / 134 kcal
Tłuszcz 4,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Węglowodany 16 g
w tym cukry 3,4 g
Błonnik 5,9 g
Białko 4,3 g
Sól 1,2 g