Pasztet warzywny z ciecierzycą to smarowidło na bazie ciecierzycy i pasty sezamowej wykorzystywane jako dodatek do pieczywa, które może być również dipem dla warzyw. Produkt wegański, polski, bez konserwantów.
Składniki:
gotowana ciecierzyca (44%), warzywa (34% – marchew, seler, cebula),
pieczona marchew (14%), woda, ocet jabłkowy, olej rzepakowy, sól,
czosnek, curry (w tym gorczyca), pieprz, imbir suszony.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w 48 h.
Wartość odżywcza w 100g: wart.
energetyczna 734 kJ / 176 kcal; tłuszcz 10,1 g w tym kwasy tłuszczowe
nasycone 1,0 g; węglowodany 13,2 g w tym cukry 1,3 g; błonnik 4,6 g;
białko 5,5 g; sól 0,7 g.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.