Masło sklarowane razem z laskami wanilii z Madagaskaru (Bourbon) oraz indyjskimi ziarnami kardamonu i laskami cynamonu. Przyjemnie rozgrzewające, nieziemsko aromatyczne.Możesz wykorzystać je do wszelkich słodkich dań, ale też do zup kremów oraz do białego mięsa. Świetnie komponuje się z gotowanymi lub pieczonymi warzywami. Upieczesz też na nim przepyszne wypieki.Możesz wykorzystać je kosmetycznie – nałóż na umytą skórę na całym ciele, także na twarzy i włosy. Dodaj łyżeczkę do kąpieli. Zrób na jego bazie krem (np. ze świeżymi bananami i kefirem). Skóra będzie wdzięczna!Masło ghee wytwarzane jest z mleka od polskich krów z rejonów bieszczadzkich, z wypasu łąkowego.Wyrabiane metodą tradycyjną, klarowane od 8 do 12 h (zależnie od pory roku, czyli od tego, co jedzą krowy – trawę czy siano).
Nie zawiera glutenu, kazeiny i laktozy – jest dobrą alternatywą dla osób z ich nietolerancją.Nie przypala się, ma wysoki punkt dymienia – 260 C⁰.Może być spożywane przez kobiety w ciąży i karmiące.
W 100% tłuszcz mleczny.
Zawiera witaminy A,D, E, K.
Nie zawiera konserwantów, zagęstników, barwników.
Zastosowanie: Masło sklarowane ghee może być szeroko wykorzystywane w kuchni – wydobywa głęboki smak potraw, podkreśla aromaty przypraw, łączy smaki w daniach:
– do smażenia – nie przypala się,
– do gotowania – do zup, duszenia warzyw i mięs, podgrzewania
– do pieczenia – zamiast niezdrowej margaryny,
– na kanapkę – zamiast zwykłego mas
Sposób użycia: Nałóż na wierzch każdej ciepłej potrawy, usmaż na nim ulubione danie, posmaruj nim chleb – jest dobre do wszystkiego.Warunki przechowywania: Nie musisz przechowywać masła ghee w lodówce, optymalna jest dla niego temperatura pokojowa.Nasz produkt jest naturalny i sezonowy, dlatego latem i zimą może mieć różną konsystencję – latem półpłynne, zimą bardziej zbite. Biały osad jest wynikiem działania naturalnych procesów.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.