Tradycyjną śmietankę z mleka krowiego można zastąpić kremem kokosowym. Nowy produkt bio firmy COCOMI przyda się do tego idealnie. Może posłużyć do deserów czy ciast bądź do zagęszczenia zup jeśli ktoś lubi eksperymentować w kuchni.
SKŁADNIKI
ekstrakt z kokosa * (80%), woda, cukier kokosowy*, olej kokosowy virgin*, stabilizator: guma ksantanowa (wielocukier uzyskiwany w wyniku fermentacji cukrów)
(* certyfikowany składnik ekologiczny).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Schłodzić przez całą noc lub włożyć do zamrażalnika na 3 godziny. Pożądaną ilość kremu umieścić w misce i miksować do uzyskania kremowej konsystencji.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 933 kJ/223 kcal
Tłuszcz: 21 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20 g
Węglowodany: 5,9 g
w tym cukry: 5,4 g
Błonnik: 0 g
Białko: 2,1 g
Sól: 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.