Kajmak Śmietankowy
Dzięki zawartości prawdziwej śmietanki posiada wyjątkowo naturalny smak. To tradycyjny krem mleczny doceniany w wielu kuchniach i jadalniach.
Kajmak jest wytwarzanym tradycyjnie kremem na bazie mleka. Jego sekret tkwi w długotrwałej karmelizacji mieszaniny mleka i cukru, bez zbędnych dodatków. Nie zawiera barwników, zagęstników, konserwantów ani dodatku tłuszczów.
Idealnie sprawdzi się do kanapek, naleśników czy lodów. Można nim także dekorować mazurki oraz nadziewać samodzielnie upieczone rogaliki. Doskonały do wypieków.
Polder Kajmak
Jest największym w Polsce wytwórcą kajmaków i gotowych mas kajmakowych. Gotowany przez nich kajmak został wpisany na ministerialną Listę Produktów Tradycyjnych i Regionalnych jako produkt tradycyjny Pomorza i Kujaw. Za wytwarzanie produktu zgodnie z tradycyjną recepturą zachowując najwyższe standardy jakościowe uzyskali znak “Jakość Tradycja”. A Regionalny charakter produktu został wyróżniony znakiem “Dziedzictwo kulinarne- Kujawy i Pomorze”.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w temperaturze od 20C do 200C przez 6 miesięcy od daty produkcji. Chronić przed światłem. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.