Chipsy (Chrupki) z Soczewicy Proteinowe Bezglutenowe BIO 40g

Chipsy (Chrupki) z Soczewicy Proteinowe Bezglutenowe BIO 40g

7,99 

Brak w magazynie

Bez glutenu
Bez konserwantów
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Źródło białka
Źródło błonnika pokarmowego

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Zamów w ciągu
, a paczkę wyślemy jeszcze dzisiaj.

Opis Produktu

Chipsy (Chrupki) z Soczewicy Proteinowe Bezglutenowe BIO 40g to znakomita alternatywa dla niezdrowych, tłustych chipsów. Zawiera duże ilości białka oraz błonnika korzystnie wpływającego na nasz układ pokarmowy.  W procesie produkcji stosuje się technologię AIR POP umożliwiającą prażenie bez użycia tłuszczu. Produkt pakuje się w atmosferze ochronnej. Ponadto wszystkie składniki chipsów są certyfikowanymi składnikami ekologicznymi. Nie znajdziemy tu więc żadnych sztucznych dodatków i konserwantów. Możemy więc do woli zajadać się pysznymi, zdrowymi chipsami przy ulubionym filmie czy serialu.

Składniki

mąka z soczewicy* 58 %, skrobia z tapioki* 5 %, mąka ziemniaczana* 21 %, ryż* 6 %, skrobia ziemniaczana* 4 %, olej słonecznikowy* 4 %, sól 2 %, kurkuma* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Może zawierać SOJĘ

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 1412,9kJ/337kcal
Tłuszcz 5g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5g
Węglowodany 53,2g
w tym cukry 4,6g
Błonnik 6g
Białko 17g
Sól 2g