Budyń ryżowy z jabłkiem i cynamonem (bezglutenowy) BIO 40g

Budyń ryżowy z jabłkiem i cynamonem (bezglutenowy) BIO 40g

3,99 

Na stanie

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Opis produktu

Budyń ryżowy z jabłkiem i cynamonem (bezglutenowy) BIO to smaczna i szybka w przygotowaniu propozycja na coś słodkiego ale i zdrowego do jedzenia. Idealny na podwieczorek iście szarlotkowy budyń został przygotowany wyłącznie ze składników pochodzących z rolnictwa ekologicznego, dzięki czemu możemy cieszyć się naturalnym smakiem bez żadnych sztucznych dodatków.

Przygotowany na bazie skrobi ryżowej budyń został wzbogacony o jabłka i aromatyczny cynamon, dzięki czemu ma nie tylko słodki smak, ale i cudowny zapach. Będzie idealnym smakołykiem dla wielbicieli szarlotki. Dodatkowo produkt jest bezglutenowy, dzięki czemu każdy może śmiało go jeść.

 

Sposób przygotowania:

  • Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20 g) i pozostawić do zagotowania.
  • Do pozostałego mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
  • Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
  • Budyń można przygotować również na napoju sojowym, czy owsianym.
EAN
8594006668361

Składniki

skrobia ryżowa*, suszone jabłka* (8%), mielony cynamon* (3%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 351 kcal
Tłuszcz <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany 85 g
w tym cukry 1,7 g
Białko 0,8 g
Sól 0 g