Baton Frupp Liofilizowany Malinowy Bezglutenowy 10g

Baton Frupp Liofilizowany Malinowy Bezglutenowy 10g

4,39 

Brak w magazynie

Bez dodatku cukru
Bez dodatku soli
Bez glutenu
Polski produkt
Wegańskie
Źródło błonnika pokarmowego

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Opis Produktu

Baton Frupp Liofilizowany Malinowy Bezglutenowy 10g to smaczny i zdrowy produkt nie tylko dla osób będących na diecie bezglutenowej. Odpowiedni również dla wegan i wegetarian. W procesie produkcji nie dodano do niego cukru, soli czy tłuszczu. Zawartość soli wynika jedynie z obecności naturalnie występującego sodu. W produkcie znajdziemy duże ilości błonnika, który bardzo korzystnie wpływa na nasz układ pokarmowy. Jest prawdziwym czyścicielem naszych jelit. Niewielki batonik zabierzemy ze sobą do szkoły czy na wycieczkę.

 

Składniki

maliny (32 %), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 1256kJ/300kcal
Tłuszcz 0,1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g
Węglowodany 53g
w tym cukry 39g
Błonnik 36g
Białko 3,2g
Sól 0,02g